joi, 25 octombrie 2012

Sfintii sunt langa noi...


O racla ce adaposteste particele cu zece Sfinte Moaste a fost descoperita in clopotnita bisericii „Sf. Dumitru” din Constanta. Moastele sunt insotite de documentul in limba greaca, emis de catre donator, staretul Schitului Vatopedin "Sf. Mare Mucenic Dimitrie" - Muntele Athos, care autentifica originalitatea acestora. Data la care a fost facuta donatia catre biserica romaneasca este 18 aprilie 1936.
Din spusele parintelui Ilie Petre, parohul bisericii "Sf. Dumitru", racla cu Sfintele Moaste a fost, cel mai probabil, ascunsa in clopotnita bisericii in anii `60 pentru a le proteja fata de autoritatile comuniste.
Din documentul de autenticitate reiese ca racla contine parti din moastele Sfantului Constantin cel Mare, ale Cuviosului Iacov Iviritul, ale Apostolului Filimon, ale Sfantului Nou Mucenic Teodor, ale Sfantului Modest, ale Sfintei Varvara, Sfanta Mc. Marina, ale Sfintilor fara de arginti, ale Sfantului Trifon, ale Sfintei Teoctista si ale unui sfant anonim.
Racla cu sfintele moaste va fi expusa spre inchinare credinciosilor incepand cu seara zilei de joi, 25 octombrie, la biserica "Sf. Dumitru" (str. Dorobanti, nr. 64, cartier-Faleza Nord, zona Delfinariu).



Astazi, 25 octombrie,  Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia de la ora 17, slujba Privegherii la Biserica Sf. Mare Mucenic Dimitrie din Constanţa, zona Delfinariu.
Slujba este prilejuită de reaşezarea la loc de cinste a raclei cu  sfintele moaşte descoperită în clopotniţa bisericii Sf. Dimitrie.

 Sper sa revin fotografii de la hramul bisericii din cartierul nostru.
Slavit sa fie Dumnezeu intru Sfintii Sai!


4 comentarii:

  1. Ooo ce binecuvantare! Cati sfinti protectori aveti acolo!!!
    Multumim ca ai impartasit cu noi, sa va fie spre folos si bucurie!
    Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult, Liliana! Sper sa ajung si eu zilele acestea. Doamne, ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce dar de mare preţ a ales Sfântul Dimitrie să facă celor ce iubesc ortodoxia tocmai înaintea sfintei sale prăznuiri!
    Minunat este Dumnezeu întru Sfinţii Săi!

    RăspundețiȘtergere
  4. Atat de tare m-am bucurat si eu de aceasta aratare a sfintilor!
    Astazi am ajuns sa ma inchin si parca era trezit tot cartierul si toata Constanta din somn, erau oameni care se bucura sincer de asa comoara.

    Doamne ajuta, dragelor!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare