duminică, 21 octombrie 2012

“Nu se poate cu de toate!”

CONCERT
sustinut de
TUDOR GHEORGHE
“Nu se poate cu de toate!”

Spectacolul lui Tudor Gheorghe cu poezia domnului Caragiale – “Pe un franc poet” – se incheia cu un catren: “Pe adresa dumitale nu prea vin din Iasi parale, Caragiale”. Raspunsul: «Am destule festivale». Morala: nu se poate cu de toate!

Maestrul va impartasi publicului magia creatiilor lui Caragiale, adaugand evident atingerea sa personala inconfundabila: “Am luat texte periodice din Moftul Roman, din publicistica lui Caragiale, din proza pe care a scris-o... Nu lipsesc nici poemele in proza... Sunt al dracului de actuale”, dezvaluie Tudor Gheorghe.

Artistul promite un spectacol bazat doar pe textul suficient de sugestiv al lui Caragiale: “fara trucuri exterioare, fara inventii, fara farafaslacuri... Textul domnului Caragiale trebuie doar sa fie spus. Nu se interpreteaza! De aceea va fi un soc, pentru ca eu voi spune textele lui Caragiale asa cum le spun pe cele ale lui Sorescu. Nu trebuie sa faci absolut nimic. De ce trebuie sa joci teatru? Sa te strambi?”

Maestrul va fi acompaniat de orchestra “Iunion”, formula pe care “s-a chinuit foarte tare sa o afle”, iar orchestratia va fi asigurata ca de obicei de Marius Hristescu.


Marti, 13 Noiembrie 2012

Ora de incepere: 19,00




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare