vineri, 17 decembrie 2010

Sfintii- adevaratele modele

Se tot spune ca tinerii de astazi nu mai au modele, repere...cred ca este o falsa impresie. Este suficient sa te uiti in istoria recenta a neamului, numai departe de acum 21 de ani, cand multi tineri au avut curajul sa se elibereze de frica, infruntand fiara ...Si daca tot ne-am declarat crestini, modelele noastre ar trebui sa fie in primul rand sfintii, care ne sunt si astazi vii .


"Tinerii cei ce au mers din Iudeea in Babilon oarecind,
cu credinta Treimii, vapaia cuptorului au calcat-o, cantand:
«Dumnezeul parintilor nostri bine esti cuvantat».
(Paraclisul Maicii Domnului, Cantarea a 7-a)


"După moartea lui Nabucodonosor şi a celorlalţi împăraţi de după el, care cinsteau pe Daniel şi pe cei trei Tineri, s-a ridicat un alt împărat cu numele Atic. Acesta a făcut cercetare sfinţilor. Înfruntat de ei, a poruncit să li se taie capetele. Când a fost tăiat capul lui Misail, Azaria şi-a întins haina şi i-a prins capul; la fel şi Anania a prins capul tăiat al lui Azaria, iar Daniel a întins haina lui şi a prins capul lui Anania. În urmă i s-a tăiat şi lui capul. Se spune că după tăiere, capetele lor s-au lipit de trupuri, iar îngerul Domnului i-a luat şi i-a dus în muntele Gheval, unde i-a pus sub o stâncă. După 400 de ani, la Învierea Domnului nostru Iisus Hristos, au înviat şi ei şi iarăşi au adormit. "


Prăznuim pomenirea lor cu şapte zile înainte de arătarea Stăpânului şi de venirea dumnezeiască în trup a Domnului Dumnezeului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos, pentru că după părerea mea şi ei sunt din seminţia lui Iuda, din care se pogoară, în ce priveşte neamul, şi Mântuitorul tuturor Hristos.

Detalii si foto aici



Va doresc o seara linistita!
Liliana

8 comentarii:

  1. nu contest ca tinerii au nevoie de modele.
    dar modele potrvite vietii de azi..
    ce model poate fi un sfant care a taiat cu sabia balaurul....
    modelele de azi trebuie sa fie profesorii,parintii,familia

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga mea, Viorica
    cand am spus ca sfintii sunt vii asta inseamna inclusiv ca sunt de actualitate.
    "Balaurul" este vechi de zile, si cine altcineva ar putea sa ne dezvaluie vicleniile lui, altfel decat cei care l-au infrant deja, cu ajutorul Lui Dumnezeu.
    Cel mai mare Pedagog este Hristos Dumnezeu, chiar daca a fost pe pamant acum doua mii de ani, El s-a apropiat cel mai mult de fiinta umana. Cei care L-au avut drept model sunt cei mai buni profesori, parinti, familisti...
    Din ce ai spus tu, iata cateva exemple recente care-mi vin in minte: Sfantul si Profesorul Nectarie, Sf. si Prof cu 4 doctorate Nicolae Velimirovici iar un Sfant care are solutii foarte actuale pentru educatia copiilor este Sf. Vladimir martirizat de bolsevici in 1918.

    Doamne, ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Liliana,departe de mine sa intru intr-o polemica,dar copii mei de exemplu pleaca pla scoala,se intorc si in timpiul liber caut sa le fac educatie si sa le dau exemple,desigur.
    nu pot sa nu apelez la istorie,la marii oameni ai Romaniei,care au scris,au lasat invataturi,au lasat coduri de buna purtare.
    Desigur,intelkeg ca tu pentru aceleasi motive apelezi la sfinti ,sfinti facuti tot de oameni,desi nimeni ni i-a imputernicit pentru asta,din carti scrise tot de oameni caci nu exista inca o dovada palpabila ca a existat Isus..
    desigur vedem diferit,asta nu inseamana ca nu iti doresc sarbatori fericite tie si celor dragi !!

    RăspundețiȘtergere
  4. sfintii sint intr-adevar modele demne de urmat, modele de EROISM, o chestie opusa celei cu care am fost indoctrinati de dogma crestino-politica.
    In loc de sclavi supusi, sfintii au murit inmartiriu, caniste adevarati eroi, murind pentru ceea ce credeau(nu are improtanta daca era adevarat sau nu, era adevarul lor0>
    Sfintii ca model de razboinici ai spiritului trebuie sa ne fie model intr-adevar.
    Din pacate am devenit din ce in ce mai moi si mai lipsiti de vlaga si taria de a lupta pentru ceea ce credem

    RăspundețiȘtergere
  5. iubita viorica
    un sfint care a taiat cu sabia balaurul poate fi din punctul meu de vedere-un model pt.ca:

    1-balaurii au existat in realitate-fosile preistorice-pina in evul mediu, ba chiar la israel pina in secolul trecut cind un sfint-culmea roman-l-a domesticit pe ultimul pe muntele Taborului.
    Distrugind-prin sabie sau cu vorba buna-balaurul sfintul este un exemplu de sacrificiu de sine pentru mai binele comunitatii

    2-poate fi vorbva de o alegorie , de un jihad interior caz in care omorirea balaurului este omorirea patimilor.

    Asa vad eu cel putin lucurile
    te pup cu drag(warrior me)

    RăspundețiȘtergere
  6. Liliana tare faina postarea ta.Avem noi multe modele de Sfinti si e plina lumea de ele dar problema mai grea este ca putine suflete le urmeaza credinta.Totusi nadajduim ca se gasesc tineri....

    RăspundețiȘtergere
  7. http://patriahotilor.blogspot.com/2010/12/diverisonisti-incompetenti.html

    RăspundețiȘtergere
  8. http://patriahotilor.blogspot.com/2010/12/diverisonisti-incompetenti.html
    Aici aveti informatii adevarate privind identitatea adevarata a userului abbu viorica, macar cititi si vedeti ca este barbat, nu femeie si pe unde intra minte si face scandal si denigreaza religiile.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare