sâmbătă, 4 decembrie 2010

Cuvantul care zideste

Mãrturisirea este cerutã de Bisericã pentru ca omul sã-si descopere umbra ascunsã.

Mãrturisirea este cerutã de Bisericã pentru ca omul sã-si descopere rãnile sufletului sãu, pe care le ascunde printr-o sãnãtate aparentã.

Mãrturisirea este cerutã de Bisericã pentru ca omul sã-si descopere slãbiciunile sale, pe care le ascunde vãlul puterii.

Mãrturisirea este cerutã de Bisericã pentru ca omul sã-si deschidã puroiul otrãvitor al sufletului sãu, pe care el îl acoperã pe deasupra cu mirodenii.

Mãrturisirea este cerutã de Bisericã pentru ca omul care se aratã mare viteaz sã se înfãtiseze ca unul slãbãnog, asa cum se aratã el numai lui însusi.

Nimeni nu se duce la doctor pentru a i se lãuda cu sãnãtatea sa, ci sã arate locul putred al sãnãtãtii lui.

La fel, nimeni nu poate merge la duhovnic sã i se laude cu dreptatea sa, ci sã descopere un putregai primejdios de pe dreptatea sa.


Când omul trece peste pragul doctorului, el lasã toatã mândria înaintea usii, pentru ca s-o ia din nou la întoarcerea printre oameni. Când omul pleacã la duhovnic, el este nevoit sã lase toatã mândria sa în fata usilor bisericii. Ferice de el dacã o uitã aici si la întoarcerea lui printre oameni. Sã dea Domnul ca la iesirea din bisericã sã schimbe bastonul si în locul mândriei sã ia smerenia ca sprijinitor în viatã.
(Sfantul Nicolae Velimirovici)


Va doresc spor in toate!
Liliana

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare