luni, 21 mai 2012

STRADIVARIUS


CONCERT SUSTINUT DE ALEXANDRU TOMESCU in Constanta

Un om. O vioara. Aceste doua coordonate sunt suficiente pentru a crea un Univers. Iar cand omul este Alexandru Tomescu, iar vioara este un Stradivarius, se naste un Univers locuit de creaturi sonore fascinante care se desprind din culoare si densitate sonora, toate menite sa subjuge publicul aflat in sala.
Alexandru Tomescu a dovedit ca poate imblanzi orice forma de muzica, mai ales dupa proiectul „Paganini – inger sau demon”, care a marcat un hotar in cariera lui. A fost momentul in care violonistul si-a regandit identitatea si care marcheaza o cotitura radicala in drumul pe care Alexandru Tomescu a pornit acum cativa ani, acela spre schimbarea perceptiei existente in Romania asupra muzicii clasice. Intr-adevar, de cand a revenit in tara, dupa studii in Elvetia cu Tibor Varga si Statele Unite ale Americii cu Eduard Schmieder, Alexandru a dorit sa demonstreze ca muzica clasica este o fereastra spre armonia cu sine si cu celalalt, o lume deschisa tuturor si ca fiecare merita sansa de a o explora.
Dupa o mai mult decat fructuoasa cariera realizata in Europa si in lume, presarata cu succese in sali precum Théatre des Champs Elysées - Paris, Carnegie Hall - New York sau Metropolitan Arts Centre – Tokio, sub bagheta unor Maestri precum Valery Gergiev, Kurt Masur sau Christoph Eschenbach, Alexandru a revenit in Romania, unde s-a implicat in organizarea unor turnee nationale de muzica clasica, realizate exclusiv din fonduri private.
Ora de incepere: 20,00

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare