luni, 11 octombrie 2010

Staretii de la Optina – povatuitori duhovnicesti de mare pret pentru toata vremea


Astazi, 11 octombrie sunt praznuiti, in Sobor, toti Sfintii Optinei - renumita vatra duhovniceasca a Rusiei din secolul al XIX-lea – mari luminatori si povatuitori ai Rusiei si ai lumii pentru vremurile din urma.
Tot astazi este pomenit si personal unul dintre ei, Sf. Cuv. Leon(id), primul din lungul sir de Stareti ai Optinei, despre a carui viata puteti citi aici. Iar ieri a fost praznuit Sfantul Ambrozie de la Optina. Este binecunoscuta si deosebit de frumoasa si folositoare Rugaciunea de dimineata a ultimilor Stareti de la Optina.


"Orice necaz te-ar lovi, orice neplacere ti s-ar intampla, tu sa spui: “Voi rabda aceasta pentru Iisus Hristos!”. Numai sa spui asa si iti va fi mai usor. Caci numele lui Iisus Hristos este puternic: datorita lui, toate necazurile se vor potoli, diavolii vor pieri, supararea si descurajarea ta vor inceta cand vei repeta dulcele Lui nume. “Doamne! Da-mi rabdare, marime de suflet si blandete! Doamne! Da-mi sa vad greselile mele si sa nu osandesc pe nimeni!” (Sfantul Antonie)

ALTE CUVINTE DE FOLOS EXTRASE DIN VOLUMUL: “Ne vorbesc Staretii de la Optina“, Editura Egumenita, 2007, puteti citi
aici



Aforisme duhovnicesti de la Staretii sfinti ai Optinei

Va doresc o saptamana cu spor in toate!
Liliana

3 comentarii:

  1. Foarte frumos articolul , cine are credinta poate prin iubire sa indeparteze toate cele rele din viata sa! Sanatate si liniste!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Liliana am revenit din nou.Cand am timp o sa zabovesc mai mult.
    O zi frumoasa sa ai!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare