marți, 26 octombrie 2010

“Capul ce se pleaca sabia nu-l taie…”Sinaxarul zilei de 27 oct.- Sfantul Mare Mucenic Nestor

"L-am praznuit pe Sf. M.M. Dimitrie Izvoratorul de Mir si l-am amintit in treacat pe viteazul Nestor. Nu zabovim asupra Sf. Nestor, deoarece el ne aminteste ca datoria noastra este sa-i aparam pe fratii nostri de Lie si sa-L marturisim pe Hristos!
Daca noi asistam pasiv si “intelept” la pangarirea credintei si traditiei noastre, acceptam ca albul e negru si dracul e blond, isi poate inchipui cineva ca, atunci cand ni se va cere lepadarea de Hristos, vom avea taria de a-L marturisi? Sau, mai grav, copiii nostri, care au invatat de la noi sa fie “intelepti”, isi vor mai pune macar problema marturisirii?
Iata-l astazi pe Lie, urias ca o mlastina globala care intineaza sufletele tuturor, zambind sfidator peste capetele noastre plecate care au “uitat” ca proverbul, in intregul lui, suna asa: “Capul ce se pleaca sabia nu-l taie, dar nici soarele nu-l vede”, iar in acest caz Soarele este Hristos!
Ce putin ne cere Hristos! El stie cat de mici si nevolnici suntem, si vrea doar sa mergem la Sfintii Sai si la Maica Sa, ca sa-l zdrobim pe Lie cu puterea pe care ne-o dau Ei!
A fi Nestor nu e o optiune, ci o obligatie, iar de nu vom fi asemeni lui, ne vor blestema copiii si ni se va inchide pe vecie Imparatia.
Ne este frica de Lie sau de posibila “taiere” a capului? Nu riscam absolut nimic si nici nu avem ce pierde, caci “ce ai care sa nu-ti fi fost dat? “.
Sa-I deschidem inima lui Hristos, iar daca El e cu noi, “de cine ne vom teme”?
"Credinta" noastra rationalista ne indeamna la moderatie, invocand mult discutata “cale de mijloc”. Stim insa, din Apocalipsa 8/21, ca fricosii vor intra in iad inaintea desfranatilor si a ucigasilor si stim de la Pr. Arsenie Papacioc ca cine crede in viata vesnica si nu lupta sa o dobandeasca trebuie inchis la nebuni!
Dar cine sunt acesti Lie care isi bat joc de credinta si de traditia noastra?
Ati uitat oare ca aceasta tara e a lui Dumnezeu, ca am fost crestinati de Intaiul chemat si ca Romania e gradina Maicii Domnului?
Va vom aminti! "

Scoala Brancoveneasca / Marcel Bouros


sursa foto

via mail

Liliana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare