marți, 5 octombrie 2010

Conferinta la Tomis cu Virgiliu Gheorghe

Manipularea magicã, pericolul pornografiei
Sambata 9 Octombrie de la ora 16.00 la CASA DE CULTURA Constanta din ciclul EFECTELE TELEVIZIUNII ASUPRA MINTII UMANE cu Virgiliu Gheorghe
proiect: "Colaborarea Scoala - Familie pentru salvarea copiilor"
SCOALA BRANCOVENEASCA / RADIO DOBROGEA / ARHIEPISCOPIA TOMISULUI
Intrarea este libera


"Deficientele de atentie si concentrare, slabirea capacitatilor mentale, a puterii de judecata si a motivatiei sunt probleme care se afla de cateva zeci de ani in atentia cercetatorilor din lumea occidentala. In ultima vreme aceste afectiuni au inceput sa fie observate si la multi dintre copiii si tinerii din tara noastra, sindromul anuntandu-se a avea o larga raspandire raspandire in urmatorii 10 ani.
Cartea de fata este primul semnal de alarma, prima analiza temeinica a fenomenului in cauza. Ea ofera un pretios material informativ atat parintilor sau celor care se ocupa de educatia tinerilor, cat si tuturor celor care vor sa inteleaga pericolul pe care il reprezinta tehnologia audio-video si cultura divertismentului pentru sanatatea mentala, pentru viata fiecaruia dintre noi.
Intelegerea mecaniosmelor ce stau in spatele procesului disolutiv la care este supusa mintea omului in societatea moderna poate fi un prim pas pe calea reintoarcerii la normalitate sau la mentinerea in afara sferei de influenta a modului de viata bolnav propus de televiziune, divertisment si, in ultima instanta, de culrura nihilismului. "

Prof. Ilie Badescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare