Lintea este catalogată ca aliment de grad nutriţional A datorită conţinutului ridicat de fibre, fier, magneziu, fosfor şi proteina şi conţinutului extrem de scăzut de grăsimi. Lintea nu conţine colesterol şi aduce un aport caloric de cca 110-160 kcal/100g, în funcţie de varietatea preparată şi modul de preparare.
Mazarea galbena are valoare energetica mare (359 kcal/100 gr.), este usor laxativa si reprezinta o importanta sursa de proteine, hidrati de carbon, substante minerale si vitamine.Contine :proteine 22%; grasimi 1%; hidrati de carbon 59%-substante minerale: Ca, K, Na, P-vitamine: A, B1, B2, B3 si C
Năutul este bogat în proteine, săruri minerale (fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier) şi în complexul de vitamine B. Având o concentraţie ridicată de proteine (24%), la care se adaugă şi un procent consistent de hidraţi de carbon şi grăsimi, năutul are o valoare alimentară deosebită, înlocuind în buna parte proteinele din carne.
Despre linte mai puteti citi si aici
Cu drag,Liliana
spor la gatit! pofta buna si post usor!
RăspundețiȘtergereMultumesc, Loredana.
RăspundețiȘtergereSi eu va doresc voua post binecuvantat si cu bucurii duhovnicesti!