luni, 22 februarie 2010

Pofta buna cu paine europeana


Cred ca ati aflat cu totii despre "Codex Alimentarius", ce este si despre nocivitatea acestui experiment . Dar stiati ca acest experiment începe cu România?
De la 31 decembrie 2009, Romania a fost obligata să înceapă implementarea "Codexului", alături de alte 165 de state semnatare (95% din populaţia planetei).
"Codex Alimentarius" este un pachet de norme după care se vor alimenta populaţiile ţărilor semnatare. Acesta porneşte de la principiul că Terra nu mai poate hrăni pe toată lumea natural, ca atare se va trece la hrana artificială, din produse chimice, cea modificată genetic etc.
Nu a trecut o lună şi iată că apare ştirea că România este prima ţară din lume care va folosi în agricultură un compus chimic pe bază de initium, un ingredient activ din noua clasă a substanţelor chimice impuse de"Codex Alimentarius". Produsele vor furnizate de compania germană BASF şi vor fi folosite pentru culturile de struguri, cartofi, roşii, castraveţi şi ceapa. Pentru publicul larg se spune că "beneficiile pe care le-ar aduce această substanţă sunt legate în primul rând de combaterea dăunătorilor, dar, totodată ea micşorează şi durata în care se obţine recolta." După ce acest produs va fi experimentat în România, urmează să fie omologată utilizarea lui şi în Olanda, Germania , Franţa, SUA, Canada şi Marea Britanie. Neoficial, conform cercetătorilor care combat "Codex Alimentarius", folosirea produselor cu initium sporeşte cu până la 65% rata riscului de cancer de colon, substanţă care intră rapid în combinaţii chimice, devenind reziduală în organism. De pilda 1 mg de initium intrat în organism o singură dată se elimină în aproape un an. Or, dacă acest produs este folosit zilnic, practic el nu mai este eliminat din organism. Apoi, aşa cum initium ajută la creşterea rapidă a celulelor leguminoase, la fel de repede va conduce la mărirea tumorilor maligne.
Ce mă intrigă pe mine este viteza cu care a fost aprobat şi băgat pe piaţa românească. Probabil nu vei putea să vinzi cartofi decât dacă dai cu Initium ..........


O prietena care locuieste in Bucuresti imi spunea ca pe pachetele de pâine Titan scrie deja că pâinea este fabricată cf Codex Alimentarius.
Solutia pe moment este prepararea painii in casa, iar o masina de facut paine usureaza munca in bucatarie. Dar ce facem cu celelalte produse?
Ajungem la ce ne spunea Parintele Iustin Parvu anul trecut cam pe vremea aceasta: "Va trebui să creăm mici fortăreţe, mici cetăţui de supravieţuire, la sate, acolo unde mai sunt încă oameni care pricep şi îşi amintesc Rânduiala, unde să avem pământul nostru, şcoala noastră – în care să ne creştem copiii în duhul aceasta ortodox, să avem spitalele şi moaşele noastre."Cu drag, Liliana

3 comentarii:

 1. Cunosc textul postarii dvs. L-am primit de mai multe ori pe mail.
  Nu stiu daca solutia este sa-ti faci paine in casa, la masina de paine - noi avem asa ceva, dar s-a nimerit sa cumparam faina... Titan. Painea creste nemaipomenit de frumos, e pufoasa, este extraordinara, n-ai ce-i reprosa.
  Ce m-a intrigat pe mine nu a fost ca respecta normele Codex Alimentarius care sunt puse alaturi de un sistem de igiena si siguranta a alimentelor HCCP (apropo, nu cred ca a fost folosit inca "initium" la culturile de grau pentru ca nu era trecut in lista, inca n-a iesit graul tratat cu initium), ci faptul ca la cernerea fainii, in sita raman niste particule foarte mici, care cred eu, ar fi ceva afanatori...
  Prin urmare, cred ca mai sanatoasa ar fi o sursa sigura de faina, sa stii cine a semnat graul, cum l-a ingrijit, etc, dar de unde, ca suntem oraseni...
  Avem si ceva faina "de tara", poate aceea e mai "safe", dar painea iese... "turtoi", cum glumeste fetita noastra.
  E asa delicat si profund subiectul alimentatiei... Dumnezeu cu mila, caci in rest...

  RăspundețiȘtergere
 2. Ai dreptate, Aurelia, o sursa de hrana de la tara ar fi nemaipomenita.

  RăspundețiȘtergere
 3. Buna ziua,
  Din cate stiu eu nimeni nu ne-a obligat nimic, am fost incurajati si am acceptat acest experiment pe noi. Totul are un pret din pacate sau din fericire, nu stiu. Slava intru cei de sus lui Dumnezeu.

  RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare