vineri, 30 iulie 2010

Ghiveci calugaresc

"Mancarica cumpatata (mai ales in posturile verii) care, daca e bine randuita te face de lingi cratita si pe dosul afumat si pupi si mana care-a facut-o, ca-i sfintita". (Radu Anton Roman, Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti)

Azi dimineata am plecat spre taranii din piata, nu stiam exact ce anume o sa gatesc astazi. Musai trebuia, sa incropesc ceva ca altfel, daca nu este mancare in zi de post repede se strica postul cu prostioare.
Cand am vazut atatea legume de sezon si atata bogatie pe mesele taranilor, mi-a venit ideea de a face rapid un ghiveci de legume.

Am folosit urmatoarele ingrediente:

6 cartofi mari
2 dovlecei
2 morcovi
2 ardei grasi
4-5 rosii
1 vanata mica
300g ciuperci
4 cepe
4 linguri de ulei
cateva buchete de broccoli
patrunjel
sare
putin piper
1 capatana de usturoi





Mod de preparare:

Se curata si se spala toate legumele si zarzavaturile. Ceapa, morcovii se calesc in foarte putin ulei. Legumele se taie: cuburi cartofii, vanata, dovleceii, bucatele broccoli iar restul cat mai marunt, inclusiv rosiile care se dau pe razatoare.
Se pune totul intr-o tava, se adauga ulei, sare, piper, usturoi , patrunjel si se baga tava in cuptor aprox. 30-40 de min.


Ghiveciul de legume se poate servi si rece, este o mancarica excelenta de vara, cu legumele sanatoase, proaspete si gustoase.
Cand ghiveciul a fost aproape gata am facut si un pui de mamaliga:)





Pofta buna!
Spor in toate!
Liliana

4 comentarii:

  1. Superb arata, eu pun si o mana de orez uneori!

    RăspundețiȘtergere
  2. si eu :), insa de data asta chiar terminasem un pilaf sarbesc :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Iti face pofta cand vezi!!Si mancarea de post este foarte gustoasa iar cu legume proaspete...miam,miam!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. si eu cred ca manacarea de post e muuult mai gustoasa:)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare