Părinţi buni şi părinţi inteligenţi – cum să creşti copii întregi, într-o lume pervertită, asa se numeste articolul din care am scris mai jos cateva fragmente. Daca aveti putin timp il puteti citi aici pe tot, este foarte interesant.
"Nu-i lucru mic să creşti copii normali în ziua de azi. Când practic nimeni nu le face educaţie, societatea parcă străduindu-se să îi transforme în mici monştri inculţi, materialişti, lipsiţi de judecată elementară, care vor acţiona din instincte animalice şi nu după aplicarea proceselor logicie şi cu atât mai puţin din sentimente alese..."
"Singurătatea nu a fost niciodată atât de intensă: părinţii îşi ascund sentimentele de copii, copiii îşi ascund lacrimile de părinţi şi profesorii se refugiază în autoritarism. Cantitatea de informaţie şi cunoştinţe disponibile este mai mare; cu toate acestea, noile generaţii nu sunt formate pentru a gândi, ci pentru a repeta informaţii."
"Generaţia actuală de părinţi a vrut cumva să compenseze lipsurile copilăriei lor şi a încercat să dea copiilor ce aveau mai bun: cele mai frumoase jucării, haine, plimbări, şcoli, televizor şi calculator. Alţii le-au umplut timpul copiilor cu multe activităţi educative ca învăţarea limbilor străine, informatică, muzică. Intenţia este excelentă, însă părinţii nu au înţeles că televizorul, jucăriile cumpărate, internetul şi excesul de activităţi blochează copilăria, în care copilul are nevoie să inventeze, să înfrunte riscuri, să sufere decepţii, să aibă timp de joacă şi să se bucure de viaţă. "
CELE 7 PĂCATE CAPITALE ALE EDUCAŢIEI
1. A corecta în public
2. A exprima autoritatea cu agresivitate
3. A fi excesiv de critic: a obstrucţiona copilăria celui educat
4. A pedepsi la furie şi a pune limite, fără a da explicaţii
5. A fi nerăbdător şi a renunţa să mai faci educaţie
6. A nu te ţine de cuvânt
7. A distruge speranţa şi visele
CELE 7 PĂCATE CAPITALE ALE EDUCAŢIEI
1. A corecta în public
2. A exprima autoritatea cu agresivitate
3. A fi excesiv de critic: a obstrucţiona copilăria celui educat
4. A pedepsi la furie şi a pune limite, fără a da explicaţii
5. A fi nerăbdător şi a renunţa să mai faci educaţie
6. A nu te ţine de cuvânt
7. A distruge speranţa şi visele
Cucerirea planetei sufletului copilului este mai compexă decât cucerirea planetei.
Va doresc un sfarsit de saptamana cat mai linistit!
Liliana
Liliana traim vremuri grele si infricosatoare.Suntem buimaciti cu totul.foarte greu ne intelegem unii cu altii.Dar mai ales parinti si copii.E foarte dureros.In ziua de azi aproape ca nu mai putem vorbi de cei 7 ani deacasa.Chiar si copilul de 3,4 ani care merge la gradinita imita mai mult lucrurile din afara casei parintilor.Tu-i spui una si el face exact opusul.In ziua de astazi scoala cere atat de mult parintilor incat aproape ca nu mai faci fata!Cartile sunt foarte scumpe iar pe langa acestea o multime de cereri pentru tot felul de activitati.Nu inteleg pentru ce atata stiinta iar copilul la sase ani nu stie nici sa-si faca siretul la adidas.ex.nu i-am cumparat copilului niciodata incaltaminte cu sireturi pe motivul ca sunt mai practici cei cu scai.iar acum cel cu sireturi il supara.Nu poti sa-i spui sa faca ceva ca la fiecare lucru exista o nemultumire.Si eu ma lupt din greu sa fac ceva bun pentru ei.In fine......E foarte dur!
RăspundețiȘtergereasa este, nu e usur deloc sa fii parinte. dar crestem si noi impreuna cu ei. speram sa ne perceapa drept parinti buni si acum si mai tarziu, cand vor creste oameni buni si inteligenti si ei la randul lor.
RăspundețiȘtergere