duminică, 9 mai 2010

Sarbatorile


Azi, inca o zi de duminica din Duminica Invierii Mantuitorului. Azi, Dumnica orbului din nastere, si daca zilele nu ar fi personalizate, le-as pierde poate semnificatia si frumusetea lor.

"Familia trebuie sa respecte sarbatorile bisericesti si pe cele de familie.Participand la primele intareste legatura cu Biserica, formeaza ritmul vietii interioare, iar prin a doua categorie se intaresc si mai mult relatiile dintre membrii familiei si prieteni. Pentru copii ele sunt un prilej de bucurie. Spiritul de sarbatoare trebuie sa se simta in toate: in aspectul ingrijit si curat din casa, in organizarea mesei festive, in imbracaminte, in continutul rugaciunilor, dar mai intai de toate, in frecventarea Bisericii. Trebuie sa constientizam si sa simtim in toate ca este o sarbatoare religioasa si ca aceasta sarbatoare este un prilej de bucurie. In astfel de zile, inainte ca intreaga familie sa se aseze la masa, nu se citesc rugaciunile obisnuite, ci se canta troparul si condacul sarbatorii respective.
Toate sarbatorile trebuie traite in sens duhovnicesc....
Cu trecerea anilor, evenimentele istorice au pierdut din sensul lor si s-au uitat, ramanand doar in memoria istoricului. Evenimentele, asimilate de Biserica, capata un sens etern pentru fiecare membru al familiei, dar si pentru cel din afara ei...
Asadar, bucurati-va de sarbatorile Bisericii si aduceti multumiri lui Dumnezeu in bisericile din casele voastre. Acordati sarbatorii un loc de cinste in viata si in familiile voastre.

Pr. Prof. Gleb Kaleda, Biserica din casa, pg.184


Cu drag,
Liliana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare