„La parintele Iustin vin credinciosii si se plang.
Parinte! Ne desfiinteaza astia, ramanem fara carte de munca.
Raspuns. Pai 1900 de ani am trait fara carti de munca!”
Parinte! Ne desfiinteaza astia, ramanem fara carte de munca.
Raspuns. Pai 1900 de ani am trait fara carti de munca!”
Parintii nostri au plecat acum 30-40 de ani de la tara, indreptandu-se cu totii spre orase, cu totii au spus atunci ca merg spre o viata mai buna.
Care au fost urmarile acestor decizii? Le simtim cu totii acum...
Este clar ca avem nevoie de regandirea societatii pe principii solide care sa ne reaseze intreaga viata. Trebuie sa intelegem ca de copii nu are grija statul, ci parintii, iar de batrani au grija copiii.
Familia traditionala se baza pe convietuirea mai multor generatii care se sprijineau reciproc. Membrii familiei traiau in comuniune si mai ales credinta in Hristos ii unea. De aceea cred ca mii de ani nu au avut nevoie de pensii .
Ce putem face acum? Cum putem iesi din acest cerc vicios?
Voi cum ganditi?
Liliana
Atunci era solidaritate de familie. Nu degeaba Biblia milita pentru protejarea batranilor, vaduvelor si orfanilor, aceia erau cei mai lipsiti de protectie. E drept in zilele astea, singura optiune viabila este sa te gandesti cum sa simplificam viata noastra personala ramanad totusi minimal conectat cu timpurile in care traim. Totusi revolta vine si de la faptul ca statul ne ia mult si nu da inapoi decat foarte putin si asta cu titlul de pomana. Adica ne fura pe fata. Hristos spunea sa dam Cezarului ce e al Cezarului dar ce te faci cand Cezarul nu mai e de fapt Cezar, nu-si mai indeplineste obligatiile ce-l fac Cezar? Cat se poate accepta ca noi, ducand o viata simpla, sa fim furati de conducatorii care sa traiasca viata de lux pe munca noastra. Hristos spunea "Intoarce si celalalt obraz" dar la o adica cand a fost cazul a luat biciul si le-a rasturnat tarabele. Adevarul, sinceritatea si cinstea sunt primele reguli ale unei vieti simple. Eu una ma gandesc foarte serios sa nu mai platesc nimic la fondul de pensii si nici la sanatate.
RăspundețiȘtergereHristos s-a inaltat! Am observat cu bucurie ca v-ati luat o casuta la tara.Si noi cautam sa cumpram in zona Buftea sau Balotesti.Daca nu e o indiscretie prea mare, la ce pret ati luat?
RăspundețiȘtergereAdevarat S-a inaltat!
RăspundețiȘtergereAna, casuta are 3700 de metri si are camere, pretul ei a fost de 9mii euro, iar pana la casuta nu facem mai mult de 30 de min. din constanta
Ehei, Liliana...greu de indreptat lucrurile. Si mentalitatile. Sate intregi s-au depopulat, sunt aproape pustii, casele au ajuns ruina, locuite doar de cei mai curajosi, care n-au vrut sa-si impovareze copiii, venind la oras. Drumurile s-au umplut de balarii, pamantul bun de lucru de odinioara s-a intelenit, scoala e in paragina, nu mai exista elevi si nici dascali, medicul vine o data pe saptamana sau deloc. Nici nepotii nu mai vin prea des...
RăspundețiȘtergereEu m-as muta la tara bucuros...si as incerca sa traiesc din lucrul mainilor mele...dar cum sa stiu s-o fac?
Ma tem ca e aproape imposibil...
Apropos de casa la tara...am vazut casuta voastra! Minunata! Uite, voi sunteti un exemplu bun, dar banuiesc ca o sa ramaneti in continuare dependenti de slujbele de la oras, n-o sa va puteti "deconecta" cu totul de urbe.
Vrei sa spui 3700 mp tot terenul(mult teren)? Daca e asa a fost ieftin rau!
RăspundețiȘtergereAna, am vrut sa spun ca are 4 camere, am omis fara sa vreau cifra, iar terenul de jur imprejurul casei este de 3700metri.
RăspundețiȘtergereE greu pentru cineva crescut la oras, in varful blocului cum spun eu sa mearga la tara. Eu una nu cred ca as putea. Sotul meu ar vrea, dar eu nu. Sunt multumita cu apartamentul pe care il am si ma rog la Doamne Doamne pentru sanatate.
RăspundețiȘtergereAs pleca si maine din mizeria orasului, dar cum?... Suntem sclavii unui sistem capitalist ce ne tine captivi intr-o altfel de inchisoare... La tara fara un venit minim... nu poti face nimic... iar ca sa te rupi de tot de sistem este imposibil... Asa ca vom trai cu visul neimplinit...
RăspundețiȘtergere