vineri, 29 iulie 2011

Învăţături văratice

Buruienile ne-au dat mare bataie de cap in ultimul timp. Si pentru ca mana de lucru in Dobrogea, ori este foarte scumpa, ori nu este de gasit, am hotarat sa cumparam o motocositoare cu care sa ne facem treaba.
Tatal meu a dus o lupta grozava cu buruienile timp de-o saptamana, pomisorii au fost pur si simplu sufocati si abia isi mai zareau varfurile. Matei a prins repede mestesugul cositului modern, iar noi ceilalti cu galeria in urma lor, am avut grija sa aerisim fiecare pomisor.




lumina primilor pomisori
Invatatura ar fi sa nu lasam sa creasca buruiana, aceasta este valabil si pentru patimile noastre. Putem muri pentru vesnicie, inchistati de propriile noastre egoisme.


"Asa cum ogoarele nearate se umplu de buruieni, la fel si sufletele necultivate duhovniceste se umplu de maracinii rautatii".

Sf. Ioan Gura de Aur



Va doresc trezvie, dragilor, in vara vietii !




Liliana

6 comentarii:

  1. Trevzirea...aceasta stare de priveghere la mine a venit acum(poate prea tarziu), in toamna a vietii...Incerc din rasputeri sa starpesc buruienile si sa-mi cultiv terenul sufletului cu rugaciuni si credinta in Bunul Dumnezeu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Liliana, toti suntem la inceput, sa ne ajute Domnul pe toti!

    RăspundețiȘtergere
  3. Liliana, e tare frumos la voi!
    Mulţumim pentru postare şi pentru îndemn!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mariana, cu drag!
    Te imbratisez tare, tare!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare