"Mancarica cumpatata (mai ales in posturile verii) care, daca e bine randuita te face de lingi cratita si pe dosul afumat si pupi si mana care-a facut-o, ca-i sfintita". (Radu Anton Roman, Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti)
Azi dimineata am plecat spre taranii din piata, nu stiam exact ce anume o sa gatesc astazi. Musai trebuia, sa incropesc ceva ca altfel, daca nu este mancare in zi de post repede se strica postul cu prostioare.
Cand am vazut atatea legume de sezon si atata bogatie pe mesele taranilor, mi-a venit ideea de a face rapid un ghiveci de legume.
Am folosit urmatoarele ingrediente:
6 cartofi mari
2 dovlecei
2 morcovi
2 ardei grasi
4-5 rosii
1 vanata mica
Azi dimineata am plecat spre taranii din piata, nu stiam exact ce anume o sa gatesc astazi. Musai trebuia, sa incropesc ceva ca altfel, daca nu este mancare in zi de post repede se strica postul cu prostioare.
Cand am vazut atatea legume de sezon si atata bogatie pe mesele taranilor, mi-a venit ideea de a face rapid un ghiveci de legume.
Am folosit urmatoarele ingrediente:
6 cartofi mari
2 dovlecei
2 morcovi
2 ardei grasi
4-5 rosii
1 vanata mica
300g ciuperci
4 cepe
4 linguri de ulei
cateva buchete de broccoli
patrunjel
sare
putin piper
1 capatana de usturoi
4 cepe
4 linguri de ulei
cateva buchete de broccoli
patrunjel
sare
putin piper
1 capatana de usturoi
Mod de preparare:
Se curata si se spala toate legumele si zarzavaturile. Ceapa, morcovii se calesc in foarte putin ulei. Legumele se taie: cuburi cartofii, vanata, dovleceii, bucatele broccoli iar restul cat mai marunt, inclusiv rosiile care se dau pe razatoare.
Se pune totul intr-o tava, se adauga ulei, sare, piper, usturoi , patrunjel si se baga tava in cuptor aprox. 30-40 de min.
Ghiveciul de legume se poate servi si rece, este o mancarica excelenta de vara, cu legumele sanatoase, proaspete si gustoase.
Cand ghiveciul a fost aproape gata am facut si un pui de mamaliga:)
Pofta buna!
Spor in toate!
Liliana
Superb arata, eu pun si o mana de orez uneori!
RăspundețiȘtergeresi eu :), insa de data asta chiar terminasem un pilaf sarbesc :)
RăspundețiȘtergereIti face pofta cand vezi!!Si mancarea de post este foarte gustoasa iar cu legume proaspete...miam,miam!!!
RăspundețiȘtergeresi eu cred ca manacarea de post e muuult mai gustoasa:)
RăspundețiȘtergere