sâmbătă, 17 iulie 2010

Sfanta Mare Mucenita Marina

Astazi, Biserica noastra face pomenirea Sfintei Mucenice Marina. Poate v-ati intrebat de ce Sfanta, asemeni Sfantului Gheorghe, apare in icoane omorand un balaur.
Mai jos am gasit viata Sfintei Mucenite Marina

Aceasta sfânta era din Antiohia Pisidiei, fiind fiica una nascuta a unui Edisie, popa idolesc. Si dupa ce a murit mama ei, a dat-o tatal sau pe seama unei femei; facându-se ea de 12 ani, se ruga sa învete credinta crestinilor, si a învatat-o de la crestinii ce erau din acel sat. Iar când a fost ca de 15 ani, a poftit sa savârseasca lupta muceniciei. Daca a aflat de aceasta, ighemonul Olimvirie a trimis de a prins-o si a bagat-o în temnita. Peste putine zile, scotând-o, a adus-o la judecata sa si, vazând-o, s-a spaimântat cu totul de frumusetile ei. Si, întrebând-o de unde este si cum îi este numele, ea zise: "Marina ma cheama, nascuta si crescuta în Pisidia; si cred în numele Domnului meu". De aceea, nevrând ea a se lepada de Hristos, a poruncit si a fost batuta cu toiege fara mila, pâna s-a rosit pamântul de sângele ei; apoi au bagat-o în temnita. Si s-a facut cutremur mare, încât se cutremura temnita, si iata a iesit dintr-o parte a temnitei un balaur suierând tare, si târându-se, parea ca varsa foc împrejurul sfintei. De aceea, speriindu-se ea foarte si îngrozindu-se, ruga pe Dumnezeu. Atunci acel groaznic balaur s-a prefacut aratându-se în chip de câine negru; iar sfânta, luându-l de par si gasind un ciocan, l-a batut pe cap si peste spinare pâna l-a slabit. Dupa aceasta, fiind adusa sfânta la a doua cercetare si ramânând tare în credinta lui Hristos, a fost supusa la multe chinuri pe care rabdându-le, ighemonul cu mânie i-a taiat capul.


Sfanta Mare Mucenita Marina, roaga-te Lui Hristos Dumnezeu pentru noi!

2 comentarii:

  1. Liliana ti-am citit postarea ieri pe fuga dupa ce am venit de la biserica insa nu am avut timp sa comentez nimic.Ma gandeam la frumoasele modele ale Sfintelor femei cat sunt de ignorate in aceasta epoca...
    Iti trimit o imbratisare calda sisa fii binecuvantata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu iti trimit o imbratisare! Doamne ajuta-ne!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare