duminică, 31 iulie 2011

Postul Adormirii Maicii Domnului

Acest post binecuvantat este randuit de Biserica spre aducerea aminte de virtutile alese ale Sfintei Fecioare si de postul cu care ea insasi, dupa traditie, s-a pregatit pentru trecerea la cele vesnice.
Manastirea Nicula


Ajutorului omenesc nu ne încredinţa pe noi, Preasfântă Stăpână, ci primeşte rugăciunile robilor tăi, că scârbele ne cuprind şi nu putem răbda săgetările diavolilor; acoperământ nu ne-am agonisit nicăieri unde să scăpăm noi, păcătoşii, pururea fiind biruiţi; mângâiere nu avem afară de tine, Stăpâna lumii.


Nădejdea şi folositoarea credincioşilor, nu trece rugăciunile noastre, ci le fă de folos. Nimeni din cei ce aleargă la tine nu iese ruşinat, Născătoare de Dumnezeu Fecioară; ci, cerând dar bun, primeşte dăruirea cea către cererea cea de folos.


Prefacerea celor scârbiţi, izbăvirea celor neputincioşi fiind, izbăveşte pe robii tăi, Născătoare de Dumnezeu Fecioară, pacea celor din războaie, liniştea celor înviforaţi, singura folositoare a credincioşilor.“

(tropare din Paraclisul Maicii Domnului)





Va doresc un post binecuvantat!

3 comentarii:

  1. Să ai post cu bucurie, iar de la Maica Domnului sprijin şi ocrotire!
    Te îmbrăţişez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  2. Un post cu folos duhovnicesc si aducator de bucurie sufleteasca iti doresc draga Liliana! Maicuta Sfanta sa ne acopere cu Sfantul Ei Acoperamant!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mariana, Amalia, post binecuvantat si bucurie de la Maicuta Domnului!

    Va imbratisez cu drag!

    Doamne, ajuta!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare