luni, 24 decembrie 2012

Noi ce putem să-i oferim lui Dumnezeu?



Adesea, Crăciunul rimează cu daruri, ce bucurie să le primeşti! Ce bucurie să le pregăteşti şi să le oferi!

Dar cine ne face cel mai frumos dar la Crăciun?
Nu-i aşa că Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, a doua Persoană a Sfintei Treimi, Cel ce a creat totul?

Ce ne oferă Iisus Hristos la Crăciun?
Iisus Hristos se dă El Însuşi pentru a ne oferi nouă mântuirea, El ne dă posibilitatea de a trăi mereu în Dragostea Sa. De fapt, Fiul lui Dumnezeu propune din nou darul pe care i l-a făcut omului la creaţia sa. Poate îţi aminteşti cum Adam şi Eva au nesocotit acest dar? Cum, sfătuiţi de cel Rău, au vrut imediat să devină ca Dumnezeu? (Facere 3).

Cum ne face Iisus acest dar?
Devenind om dar rămânând Dumnezeu, Iisus îşi asumă toate relele noastre, toate suferinţele noastre. Acceptând să sufere ca noi nefăcând niciun păcat, Iisus, al cărui nume înseamnă „Mântuitor”, ne mântuieşte din păcat şi din moarte.

De ce ne face Dumnezeu acest dar?
Dumnezeu pe care noi îl numim „Tatăl nostru” în rugăciunea pe care Iisus ne-a învăţat-o (Luca 11, 1-4) şi „Tatăl Atotputernic” în Simbolul Credinţei, ne dă în dar Viaţa şi Mântuirea pentru că îi iubeşte pe toţi oamenii şi pe fiecare în parte, aşa cum un părinte îşi iubeşte copiii săi.

Cui face Iisus acest dar?
Iisus oferă tuturor oamenilor să trăiască veşnic în Dragostea şi în Lumina Sa. Fiecare îşi descoperă acest dar la un moment dat al vieţii sale. Unii în copilărie, alţii când sunt adulţi, alţii doar înainte de a muri. Dumnezeu ne iubeşte atât de mult pe fiecare dintre noi, încât aşteaptă momentul potrivit ca să ne propună Darul Său. În marea sa Dragoste, Dumnezeu nu obligă pe nimeni să accepte Darul Său. Fiecare persoană este întotdeauna liberă să accepte sau să refuze darul, să-L iubească sau nu pe Dumnezeu.

Iar noi ce putem să-i oferim lui Dumnezeu?
Sfântul Pavel ne spune: „Fiecare să dea cum socoteşte cu inima sa, nu cu părere de rău, sau de silă, căci Dumnezeu iubeşte pe cel care dă cu voie bună” (II Corinteni 9, 7).

ÎNTREBARE: Ce ţi-ar plăcea ţie să-i oferi lui Iisus Hristos la Crăciun?
RĂSPUNS: _____________________

Evanghelia şi icoana Crăciunului ne învaţă că cei trei crai de la Răsărit au venit să-L vadă pe copilaşul Iisus şi că L-au recunoscut ca om, dar şi ca Regele şi Dumnezeul lor.

ÎNTREBARE: Ce daruri i-au oferit ei lui Iisus?
RĂSPUNS (caută în Evanghelia după Matei 2, 11): _____________________




2 comentarii:

  1. Sarbatori linistite!
    O seara calda si liniste si pace si frumos...

    RăspundețiȘtergere
  2. Sarbatori fericit, draga Corina!
    Zile cu pace si bucurie sa avem cu totii!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare