duminică, 29 aprilie 2012

...gandul cel plin de mila a placut lui Dumnezeu...

Hristos a înviat!

Astăzi este Duminica Femeilor Mironosițe!

Acesta este strigătul de biruință care a izbucnit din inima femeilor mironosiţe când s-au întors de la mormântul Domnului, împărtăşindu-le ucenicilor vestea cea mare a Învierii! Astfel, cum auzim în slujbele Bisericii: „firea cea slabă a biruit pe cea bărbătească, deoarece gândul cel plin de milă a plăcut lui Dumnezeu”.
Atitudinea femeilor mironosiţe, care L-au urmat şi L-au slujit pe Hristos pline de credinţă, dragoste şi curaj, este model de urmat pentru toate femeile creştine, de aceea, Duminica Femeilor Mironosiţe este considerată Ziua femeii creştine.

"Ele sunt urmașele femeilor mironosițe, fiicele Învierii, roabele Domnului, candelele credinței, sufletul familiei. Femeile creștine, credincioasele Bisericii Ortodoxe, menţin, mai mult decât bărbaţii, flacăra credinșei şi tradiţiile străbune, focul sfânt al rugăciunii şi evlavia în casele noastre. Femeile credincioase sunt şi mame bune, creștine devotate, soţii cinstite şi ostenitoare, model în societate. Femeile credincioase sunt întâi la biserică, întâi la rugăciune, la post, la lucru, la milostenie, la citirea cărţilor bune, la îngrijirea bolnavilor, la toate. Ele menţin căldura duhovnicească a credinţei, a dragostei, a răbdării şi a împăcării, în biserică, în familie, în societate".

(Părintele Cleopa Ilie)

4 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare