vineri, 1 aprilie 2011

De sezon

Prin mirosul pe care il emana ne face sa ne gandim la usturoi, insa leurda are numeroase beneficii asupra sanatatii noastre. Fiind foarte raspandita in acest sezon e bine sa folosim din plin ceea ce ne ofera.




Frunzele de leurda se maruntesc si se amesteca cu alte verdeturi de primavara, ridichi, salata, spanac, pentru prepararea unei salate cat mai gustoase si pline de vitamine.


O puteti gasi in piata sau in paduri, dealuri si in general zone semi-umbroase.


Nota de la Alina: A nu se confunda cu frunza de brandusa care este otravitoare, leurda are un puternic miros de usturoi!

Mai multe detalii despre alte utilizari ale leurdei gasici aici



Va doresc sanatate si spor in toate!


Liliana

3 comentarii:

  1. am auzit de la multe prietene de ea, dar in zona noastra nu creste, sau mai bine zis nu e cultivata de cei cunoscuti mie, asa ca nu am gatit niciodata cu ea. dar arata bine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici eu nu cunosc aceasta planta.E pentru prima data cand o vad cum arata si nu-i stiam nici numele. Interesant!

    RăspundețiȘtergere
  3. Loredana, eu stiu ca leurda creste spontan, adica nu e cultivata!
    Inca n-am mancat, dar de cate ori aud de ea, imi amintesc de un prof din facultate care ne-a scos intr-o excursie pe dealurile Tulcei si cauta leurda!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare