Prin mirosul pe care il emana ne face sa ne gandim la usturoi, insa leurda are numeroase beneficii asupra sanatatii noastre. Fiind foarte raspandita in acest sezon e bine sa folosim din plin ceea ce ne ofera.
Frunzele de leurda se maruntesc si se amesteca cu alte verdeturi de primavara, ridichi, salata, spanac, pentru prepararea unei salate cat mai gustoase si pline de vitamine.
O puteti gasi in piata sau in paduri, dealuri si in general zone semi-umbroase.
Nota de la Alina: A nu se confunda cu frunza de brandusa care este otravitoare, leurda are un puternic miros de usturoi!
Mai multe detalii despre alte utilizari ale leurdei gasici aiciVa doresc sanatate si spor in toate!
Liliana
am auzit de la multe prietene de ea, dar in zona noastra nu creste, sau mai bine zis nu e cultivata de cei cunoscuti mie, asa ca nu am gatit niciodata cu ea. dar arata bine.
RăspundețiȘtergereNici eu nu cunosc aceasta planta.E pentru prima data cand o vad cum arata si nu-i stiam nici numele. Interesant!
RăspundețiȘtergereLoredana, eu stiu ca leurda creste spontan, adica nu e cultivata!
RăspundețiȘtergereInca n-am mancat, dar de cate ori aud de ea, imi amintesc de un prof din facultate care ne-a scos intr-o excursie pe dealurile Tulcei si cauta leurda!