miercuri, 29 septembrie 2010

Crampeie din frumusetea neamului nostru

"Pe pământ avem două şanse: credinţa şi arta.”
(Grigore Lese)
„Numai prin cultura noastră ţărănească vom însemna şi noi ceva în lumea asta mare. Cu armele Occidentului nu vom bate niciodată Occidentul şi va trece multă vreme până vom înceta a mai fi o caricatură sau, în cel mai bun caz, o copie fără importanţă a Apusului.” (Constantin Brailoiu)

De mai bine de doua saptamani se odihnesc in trapeza mare a Manastirii Sf. Ioan Casian, cateva straie populare romanesti din multe zone ale tarii. Povestea lor nu foarte veche aduce viata din izvorul de har lasat neamului romanesc. O romanca, plecata de mai bine de 30 de ani din tara, a strans cu iubire si dorul celui insingurat aceste crampeie din frumusetea portului nostru popular. Se pare ca cel plecat pretuieste mai mult ceea ce noi uitam prea usor.
Va indemn si eu la simplitate, impreuna cu Ernest Bernea si d-na Angela.

"Simplitatea este o stare a firii, o stare a celor care păstrează legătura cu Dumnezeu." (Ernest Bernea)In mijlocul acestor frumuseti copiii se simt bineCu drag,
Liliana

3 comentarii:

 1. este imposibil sa nu te simti bine intr-un asa loc.Totul pare atat de departe de viata pe care o traim in zilele noastre.Cu aceasta ocazie mi-am adus aminte din File de tort de Cosbuc.
  In vaduri ape repezi curg
  Si vuiet dau in cale
  Iar plopi pe umedul amurg
  Doinesc eterna jale....
  ......................

  RăspundețiȘtergere
 2. Le-a zarit si Flavia, desi era intuneric in seara aceea. Mi-a spus acasa. Abia astept sa le revedem pe lumina!

  RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare