duminică, 1 august 2010

Temeiurile biblice ale Preacinstirii Maicii Domnului

M-am gandit ca in perioada acestui post de doua saptamani, sa citesc impreuna cu copiii, temeiurile biblice ale Preacinstirii Sfintei Fecioare. Astfel ca in fiecare seara vom citi impreuna din Sfanta Scriptura nu numai temeiul ci si citatele aferente.


Mi-a placut foarte mult acest cuvant al Sfantului Maxim Marturisitorul care spune: "Mintea cu ceea ce se indeletniceste in aceea se largeste".


Cred ca acest citat se aplica nu numai oamenilor maturi ci si copiilor care avand sufletul curat pot retine foarte usor anumite citate pentru toata viata.

Copiii trebuie sa inteleaga ca nu citim din Sfanta Scriptura doar pentru a ne informa ci acolo gasim hrana cea pentru toata ziua, hrana cea duhovniceasca si ca Sfanta Scriptura este contemporana cu fiecare dintre noi, este o biografie a fiecaruia dintre noi.


Sfintii Parinti spun ca Sfanta Scriptura trebuie inteleasa "in duh de smerenie si cu multa luare aminte", de aceea am facut cu copiii rugaciunile incepatoare si cele de trebuinta pentru citirea corecta a Sfintei Scripturi.


Temeiul 1


A cintit-o Sfanta Treime; Dumnezeu-Tatal a ales-o, Dumnezeu-Fiul s-a intrupat din ea, Dumnezeu-Sfantul Duh a umbrit-o (Luca 1, 35)
(Calauza crestina, P. I. David, pg. 233)




"Şi răspunzând, îngerul i-a zis: Duhul Sfânt Se va pogorî peste tine şi puterea Celui Preaînalt te va umbri; pentru aceea şi Sfântul care Se va naşte din tine, Fiul lui Dumnezeu se va chema. " (Luca 1,35)


flower bar Pictures, Images and Photos



Liliana

2 comentarii:

  1. Liliana cuvinte deosebite pentru Maica Domnului.Si eu o sa incerc sa fac ceva in acest sens.Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. dardindar: Daruieste o luna din viata ta!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare