miercuri, 11 august 2010

Ploaie de stele

sursa imaginii
“Luna si stelele pe care tu le-ai intemeiat”( Psalmi VIII, 4.)

In luna august isi face aparitia curentului de meteori Perseide . Acest eveniment determina aparitia cu o frecventa din ce in ce mai mare a "stelelor cazatoare", care va atinge faza maxima in noaptea de 12 spre 13 august, cand se asteapta sa fie vazuti pana la 80-100 de meteori pe ora. Cei ce vor observa din zonele cu cer curat, pot vedea maxim 100 de meteori pe ora. Cei ce observa din orase vor vedea 10-20 de meteori pe ora.
Observarea meteorilor se face cu ochiul liber, din zone cu cer curat lipsit de poluare luminoasa, situate in afara oraselor, in fiecare seara, dupa orele 22 pana dimineata.
Dupa data de 13 august frecventa meteorilor va scadea treptat, dar activitatea va fi destul de buna inca 2-3 nopti dupa aceasta data.

preluat de aici

"Luminatorul cel mic, adica luna si stelele, ca sa conduca si sa stapaneasca noaptea si sa o lumineze.Noaptea este timpul in care soarele este dedesubtul pamantului, iar durata noptii este drumul soarelui pe sub pamant de la apus la rasarit. Prin urmare luna si stelele au fost oranduite ca sa lumineze noaptea; asta nu inseamna ca ele sunt in timpul zilei mereu sub pamant, caci sunt stele pe cer deasupra pamantului si in timpul zilei, ci ca soarele, prin stralucirea lui mai puternica, ascunde atat stelele cat si luna si nu le ingaduie sa se vada."
Sfantul Ioan Damaschin , Dogmatica, pg.54


Liliana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare