vineri, 27 august 2010

Sa ne rugam Sfantului Fanurie

Rugaciunea Sfantului Fanurie
"Doamne, Dumnezeul nostru, Cel ce ai miluit pe acestia care au facut plangere si strigare, fa ca tot cel ce va face o turta cu ulei si cu zahar sau o placinta si o va da saracilor sa fie ascultat in orice durere dreapta va avea. Aceasta zic sa fie pentru iertarea pacatelor mamei mele, care a murit pacatoasa.".

Iar Domnul i-a raspuns: "FIE, FANURIE, DUPA CUVANTUL TAU SI TOT CEL CE TE VA CHEMA PE TINE IN AJUTOR SA FIE ASCULTAT DE MINE SI TU VEI FI AJUTORUL CELOR DIN NEVOI".


Painica care se pregateste de ziua sfantului Fanurie se numeste Phaneropita. Tot cautand pe internet diverse retete pentru aceasta painica, am gasit la
Nicoleta cele mai bune detalii despre aceasta traditie.

Va doresc spor in toate!

Liliana

4 comentarii:

  1. Intra-adevar, uimitoare viata sfantului si dragostea lui pentru oameni.Recent mi s-a spus de catre o tanara din Bucuresti ca icoana Sf Fanurie de la biserica greaca din Constanta este facatoare de minuni. Stiam icoana si o indragisem...Sf Fanurie este al doilea hram al acestei biserici.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cunosc icoana Sfantului Fanurie din Constanta si mie imi este tare draga.
    Bucuria zilei de astazi a fost mai mare sa flu ca Biserica Greaca are al doilea hram pe Sfantul Fanurie.
    Multumesc mult, Dana!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna seara!Am inceput sa fac si eu turtitile sf Fanurie darnu am gasit oameni foarte saraci pentru a le da.Vreau sa mentionez ca eu sunt in strainatate si nu am gasit persoane care sa-mi spuna bogdaproste.Ei mi-au spus multumesc in limba lor.Ce ma sfatuiti sa fac?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inteleg, dar pana la urma mila duhovniceasca este chiar mai importanta desi merge impreuna cu mila trupeasca. Dragostea se poate exprima in multe feluri.
      Dumnezeu si Sf. Fanurie sa va inspire pentru aproapele!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare