sâmbătă, 15 octombrie 2011

Descoperirea Sfintei Liturghii

În biserică se fac lucrurile sfinte, nu se fac lucruri pămînteşti, ci cele cereşti. Locaşul lui Dumnezeu este ceresc şi în el se fac numai lucruri cereşti. Ce anume facem noi în sfînta biserică? Slujim lui Dumnezeu în chip conştient, ne manifestăm credinţa noastră în Dumnezeu, îi aducem lui Dumnezeu mărire, după rînduiala Bisericii noastre, facem aici pe pămînt ceea ce fac îngerii în cer, iar aceasta mai ales la Sfînta Litrughie.



Sfînta Litrughie este Împărăţia lui Dumnezeu aici pe pămînt.



La Sfînta Liturghie primim şi binecuvîntarea lui Dumnezeu. Îmi place foarte mult să mă gîndesc la faptul că, la Înălţare, ultimul gest pe care l-a făcut Mîntuitorul pentru oamenii de pe pămînt a fost binecuvîntarea Lui. Domnul Hristos S-a înălţat la cer binecuvîntînd pe sfinţii Săi ucenici, şi noi ne învrednicim de binecuvîntarea de la Înălţarea Mîntuitorului prin toate binecuvîntările pe care le dă prin mijlocire preoţească în sfînta biserică, aşa încît cel ce renunţă la Sfînta Liturghie renunţă la tot ce ţine de Sfînta Liturghie, renunţă la binecuvîntările pe care le dă Dumnezeu la Sfînta Liturghie, prin mijlocire preoţească.



Arhimandritul Teofil Părăian






Sa ne ajute Bunul Dumnezeu, sa ne vedem fata catre fata la Sfanta Liturghie!

Cu drag,
Liliana

2 comentarii:

  1. Si din altar, Liturghia se simte ca o umblare prin rai. Pentru un preot nu exista satisfactie sufleteasca mai mare decat in momentul slujirii Sfintei Liturghii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare