duminică, 24 februarie 2013

Primăvara este aproape...


"Iar cei ce sunt ai lui Hristos Iisus şi-au răstignit trupul împreună cu patimile şi cu poftele. Dacă trăim în Duhul, în Duhul să şi umblăm." (Ep. Gal. 5, 24-25)

  Bine v-am regăsit!

N-am prea avut vreme si stare să mai citesc, cu atat mai putin să scriu aici. Anul acesta a inceput cu multe incercări si trileme pentru mine si bag de seama că multi au trait si simt asa. Am citit zilele trecute un cuvant care mi-a mers la inima, cheia tuturor problemelor mele, asa incat sper să ne auzim mai des pentru că primăvara este aproape..."Supărarea si dezamăgirea vin cand ne bazăm pe noi insine si pe propriile noastre puteri. Să le lăsăm pe toate cu incredere in mainile lui Dumnezeu si dragostei Sale, pentru a le randui. Să fim in stare să infruntăm greutătile slavidu-L pe Dumnezeu. Să spunem: Slava Tie Doamne! Mai multe sfaturi folositoare ale Ferictului Evsevios găsiti aici



Asteptam primavara atat afara cat si in suflet. Pentru mine primavara inseamnă viată vie, inseamnă in primul rand urcus spre Inviere...Iata ca timpul este aproape, incepand de maine,  încă din prima zi a perioadei Triodului, este anunţată pocăinţa, în jurul căreia vor gravita toate slujbele in perioada postului.


Aşadar, „Uşile Pocăinţei”, acum sunt uşile cerului, deschise în inimi pentru toţi. „De aceea, perioada Triodului, ca şcoală a eliberării de păcat şi nevoinţă pentru mântuire, este un urcuş spre Sfintele Paşti, o ridicare a sufletului din păcat, pentru a-L întâlni pe Hristos, Cel înviat, căci învierea în Hristos este cu adevărat viaţa împărăţiei lui Dumnezeu împărtăşită oamenilor”.



"Pe aceste uşi ale pocăinţei a intrat şi vameşul din parabola primei Duminici a Triodului, descuindu-le cu cheia următoarelor cuvinte: „Dumnezeule, milostiv fii mie păcătosul”. Cheia lui a fost pocăinţa puternică, unită cu smerenia. De fapt, aceasta este cea mai potrivită pregătire pentru slăvita Înviere, căci ceea ce facem noi în vremea postului este să ne curăţim de păcate, prin pocăinţă şi smerenie. Smerenia este începutul înnoirii noastre, de aceea Triodul ne arată că vameşul prin smerenie a luat o mulţime de daruri: „Fariseul de slavă deşartă fiind biruit , iar vameşul în pocăinţă plecându‑se au venit la Tine Însuţi, Stăpâne.  Ci acela lăudându‑se, s‑a lipsit de bunătăţi, iar acesta negrăind, s‑a învrednicit darurilor”

Vă doresc duminică plăcută!

5 comentarii:

  1. Duminică binecuvântată cu linişte şi sănătate să fie şi la casa ta Liliana.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si pentru mine inceputul acestui an a semnificat o perioada plina de incercari, dar numai bunul Dumnezeu si Maicuta Sa le poate randui pe toate! Dumnezeu sa ne ajute si sa ne aiba in paza Sa! Amin!

    RăspundețiȘtergere
  3. Si pentru noi a fost un inceput foarte incercat....si este inca!Si se potriveste foarte bine sfatul pe care l-ati scris!Multumim!

    RăspundețiȘtergere
  4. Acestea sunt examenele de care avem mare nevoie de ele ca sa putem sa ne cercetam credinta.
    Eu sunt in perioada examenelor asa ca, nu esti singura...:)
    Dar ma bucur ca Dumnezeu imi da putere...
    O imbratisare calda!!!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare