joi, 7 februarie 2013

Episcopul Longhin din Ucraina, in vizita la Constanta


Duminică, 10 februarie, IPS Teodosie îl va avea ca oaspete pe Episcopul Longhin de Bănceni – Ucraina. Împreună, ierarhii vor oficia Sfânta Liturghie la biserica Sf. Haralambie (bd. Tomis, nr. 301), începând cu ora 8.00. Vor fi aduse spre închinare moaștele Sfântului Serafim de Sarov, ale Sf. Longhin și ale Sf. Haralambie.

În aceeași zi, de la ora 17.00 PS Longhin va susține o conferință la Casa de Cultură din Constanța. Tema conferinței este, Copiii, calea spre Hristos. Intrarea este liberă.

Episcopul Longhin (fost pr. Mihail Jar) este cunoscut drept tatăl celor 400 de copii deoarece, în localitatea Bănceni, a întemeiat pe lângă o mănăstire, un așezământ unde are grijă de 400 de suflete. Dintre aceștia mai mult de jumătate sunt copii cu grave dizabilități sau SIDA. Datorită condițiilor deosebite pe care PS Longhin le oferă acestor copii, dar, mai ales dragostei părintești, acesta a fost declarat erou al Ucrainei. Ceea ce se întâmplă la Bănceni face obiectul multor reportaje media.

Un comentariu:

  1. Am vazut si eu unele dintre reportaje. Mia-r placea sa particip la o asemenea conferinta. Sunt convinsa ca e un ierarh deosebit.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare