joi, 22 noiembrie 2012

Casa verde din Romania!


 

O casa din Romania a fost inclusa in topul 10 al celor mai reusite locuinte ecologice din lume. Portalul naturalhomes.org a inclus in clasament constructia realizata de Ileana Mavrodin, membra in proiectul "Casa Verde". "Romanca foloseste materiale naturale pentru a-i ajuta pe oameni sa redescopere mestesugurile locale si spiritul de comuniune cu natura", potrivit sursei citate.Locuinta este amplasata pe Cheile Nerei, in judetul Caras-Severin, in satul Sasca Montana.Casele luate in calcul de publicatie sunt realizate din asa-numitul "cob", un material de constructie compus din lut, nisip, apa, paie si alte materiale reciclabile.




6 comentarii:

  1. asa se faceau inainte caselel la noi. Din chirpici, se numeau, se foloseau un lut de buna calitate, apa si paie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Loredana, si in Dobrogea tpt asa se faceau casele din chirpici, si inca se mai fac, calduroase iarna, racoroase vara.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am vazut mai demult la tv emisiunea si m-a vrajit pur si simplu stilul caselor. E atata de firesc, de natural si de frumos sa iti in acest mod casa si foarte sanatos. Parca ar fi o casuta din povesti.

    RăspundețiȘtergere
  4. E ca o casuta din povesti;am putea sa ne petrecem putin timp in ea pentru ca e prea micuta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Amalia, e minunata! oare cat ii trebuie unui om sa fie fericit? Intr-o casuta ca-n povesti sigur gasim si fericirea:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Nicol, daca e ca in povesti, inseamna ca "au trait fericit, pana la adanci batraneti...":)
    E mica pentru ca la tara in casa nu se statea decat in timpul iernii, restul timpului oamenii si-l petreceau afara, in gradina, in livada. Nu ca noi cei de astazi stam cu anii in cutii...

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare