marți, 19 iulie 2011

"Vesnicia ascunsa intr-o clipa" - Arh. Arsenie Papacioc

Problema care se pune este ca in fiecare zi sa putem cuceri Vesnicia. Acesta este idealul. A avea cineva gandul sa ajunga ceva in viata – profesor etc. – e un scop omenesc, nu un ideal. Idealul este sa slujesti la ce e mai inalt posibil. Daca tu nu stii sa slujesti lui Dumnezeu, Care este Vesnic, ai sa te impotmolesti. Trebuie sa fii atent: “Stai, ca asta nu tine de Vesnicie, deci nu o fac!”.

"Trebuie sa zbori cu amandoua aripile, vertical, fara cea mai mica abatere. Pentru ceea ce a facut Hristos pentru noi, nu e permisa nici cea mai mica abatere. Iar daca se intampla, sa fie fara voia noastra, sa cautam duhovnicul si sa ne dezlegam. Pentru ca nici o nenorocire nu inseamna ceva, daca credinta ramane in picioare. Cel mai mare castig al Satanei este descurajarea noastra in urma unor caderi, slabiciuni. Dragii mei, nu se ajunge sa strabati distante decat pas cu pas, dar sigur. Nu va intreb daca ati auzit de iad. Ati auzit, dar nu-l cunoasteti! Apucati-va de acum de a cunoaste mai intai Raiul. Va cunoasteti dupa identitatea din buletin, dar nu va cunoasteti inimile, posibilitatile."

"Moartea e o realitate dragii mei, ea nu vine sa ii faci o cafea ..."






Bunul Dumnezeu sa-l odihneasca cu Sfintii Sai!
Amin!

6 comentarii:

  1. Dumnezeu să-l odihnească! Foarte frumoase vorbe...te ung pe suflet!

    RăspundețiȘtergere
  2. Părintele ne veghează de acum de lângă Dumnezeu ;;)

    RăspundețiȘtergere
  3. O CE CUVINET MINUNATE!INTRADEVAR A AVUT O SMERENIE DEOSEBITA ARSENE!uN MARE STALP AL ORTOXIEI SI APROAPE DE OAMENIii!Dumnezeu sa-l odihneasca!

    RăspundețiȘtergere
  4. Dumnezeu sa-l odihneasca.Am aflat abia azi de parintele...

    RăspundețiȘtergere
  5. Un suflet care a ajuns unde ii era locul.Fiinta lui umana si sufleteasca m-a emotionat mereu , nu imi explic de ce si cum.Doar la televizor l-am urmarit, ascultat.Puterea harului, a induhovnicirii.Am fost contemporani cu niste spirite inalte fara macar sa realizam asta.Nu toti, desigur.Unii , au stiut ! Intotdeauna.Dumnezeu sa il odihneasca in pace!

    RăspundețiȘtergere
  6. Asa este, Parintele era(este) minunat!
    Dumnezeu sa-l odihneasca cu Sfintii Sai!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare