joi, 24 martie 2011

BUNAVESTIRE

“Cuvântul Tatãlui cel necuprins, din tine, Nãscãtoare de Dumnezeu, s-a cuprins întrupându-Se; si chipul cel întinat, la chipul cel dintâi întorcându-l, cu dumnezeiascã podoabã l-a amestecat. Deci, mãrturisind mântuirea, Îl închipuim cu fapta si cu cuvântul.”

LUCA 1:24-38

"Iar dupa aceste zile, Elisabeta, femeia lui, a zamislit si cinci luni s-a tainuit pe sine, zicând: “Ca asa mi-a facut mie Domnul în zilele în care a socotit sa ridice dintre oameni ocara mea.”
Iar în a sasea luna a fost trimis îngerul Gavriil de la Dumnezeu, într-o cetate din Galileea, al carei nume era Nazaret, catre o fecioara logodita cu un barbat care se chema Iosif, din casa lui David; iar numele fecioarei era Maria.
Si intrând îngerul la ea, a zis: Bucura-te, ceea ce esti plina de har, Domnul este cu tine. Binecuvântata esti tu între femei.
Iar ea, vazându-l, s-a tulburat de cuvântul lui si cugeta în sine: Ce fel de închinaciune poate sa fie aceasta?
Si îngerul i-a zis: Nu te teme, Marie, caci ai aflat har la Dumnezeu. Si iata vei lua în pântece si vei naste fiu si vei chema numele lui Iisus. Acesta va fi mare si Fiul Celui Preaînalt Se va chema si Domnul Dumnezeu Îi va da Lui tronul lui David, parintele Sau. Si va împarati peste casa lui Iacov în veci si împaratia Lui nu va avea sfârsit.
Si a zis Maria catre înger: Cum va fi aceasta, de vreme ce eu nu stiu de barbat? Si raspunzând îngerul, i-a zis: Duhul Sfânt se va pogorî peste tine si puterea Celui Preaînalt te va umbri; pentru aceea si Sfântul care Se va naste din tine Fiul lui Dumnezeu Se va chema.
Si iata, Elisabeta, rudenia ta, a zamislit si ea fiu la batrânetea ei si aceasta este a sasea luna pentru ea, cea numita stearpa. Ca la Dumnezeu nimic nu este cu neputinta.
Si a zis Maria: “Iata roaba Domnului. Fie mie dupa cuvântul tau!” Si îngerul a plecat de la ea.

7 comentarii:

  1. Maica Domnului sa ne ajute tuturor! Un praznic luminos sa avem! Te imbratisez.

    RăspundețiȘtergere
  2. Liliana, fiind o sarbatoare de bucurie,va doresc sa aveti bucurie in suflete!

    RăspundețiȘtergere
  3. La mulţi ani, mămică dragă! Bucurie!

    RăspundețiȘtergere
  4. Corina, Amalia, va doresc bucurie si Maica Domnului sa ne ocroteasca pe toti!

    RăspundețiȘtergere
  5. Bine aţi venit la poloneză ; ))
    Ai un blog foarte frumos şi fermecător, minunat, trimite Kisses ** şi sper că mă veţi vizita pe blog-ul meu; ^ ^
    Cele mai bune urări şi sărutări, ♥ **

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare