miercuri, 12 ianuarie 2011

Drumul spre casa...

Drumul spre casa de la munte l-am facut prin traseul Rucar-Bran, ca sa ne putem opri si la manastirea Namaiesti din jud. Arges. Un drum minunat, cu case razlete pe dealuri...cu multa liniste si cu privelisti de nu-ti mai luai ochii... Mănăstirea Nămăieşti vatra monahala rupestra ce se afla în comuna Corbi, pe şoseaua Câmpulung-Domneşti.
Biserica manastirii este de piatră, în întregime săpată în stâncă de mâini necunoscute, datată din prima jumătate a sec. XVI

Aici se află icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni, găsită în stâncă de cei trei ciobani , veche de la inceput creştinătatii. Se crede că este una dintre cele 12 icoane pictate de Sf. Apostol şi Evanghelist Luca la dorinţa Maicii Domnului, care le-a destinat celor 12 Apostoli ce urmau să plece la propovăduirea Evangheliei. Pe aceste locuri, icoana a fost adusă de Sf. Apostol Andrei
Hramurile manastirii sunt Intrarea în Biserică a Sfintei Fecioare Maria (21 noiembrie) şi Izvorul Tămăduirii (în prima vineri de după Sf. Paşti).
Maica Cornelia Colţea este ghidul manastirii si trăieşte aici de la vârsta de trei ani, când a fost luata la mânăstire de surorile mamei sale.
Am fotografiat aceasta casa pentru ca mi-a placut felul in care cadea lumina soarelui si cum erau asezate lemnele pentru foc :)

Va doresc o zi binecuvantata!
Liliana

2 comentarii:

  1. Am fost si eu de multe ori la Namaesti. Intr-adevar nu poti ramane nemiscat la citirea sau auzul istoriei fascinante a lacasului sfant. Merita vizitata.

    RăspundețiȘtergere
  2. Tare frumos e acolo si e un loc atat de special..

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare