luni, 3 ianuarie 2011

Bucuria mea!


"Preacuviosul Serafim nu numai prin cuvant ci prin sine insusi ne incredinteaza ca Dumnezeu in toate timpurile Isi arata harul Sau celor ce doresc sa-L primeasca prin fapte de credinta si dragoste, prin stradania inimii si a vointei."

"Inainte de Anul Nou a mers la Biserica Adormirea Maicii Domnului ca sa le arate fratilor obstii de langa altarul bisericii unde sa fie inmormantat.
Pe data de 1 ianuarie a participat pentru ultima data la Sf. Liturghie de dimineata, savarsita in biserica bolnitei, si s-a impartasit cu Sfintele Taine. Deja era foarte slabit, dar avea un chip linistit si vesel.
A doua zi, pe data de 2 ian. 1833, ieromonahul Serafim a fost gasit in chilie in genunchi in fata icoanei Maicii Domnului, mort in rugaciune de “iertare”. Trupul lui neinsufletit a fost pus in sicriu si opt zile a stat in biserica Adormirii Maicii Domnului, nesupunandu-se putreziciunii. In aceste zile s-au varsat multe lacrimi si s-au inaltat multe rugaciuni in amintirea celui care a fost monah pustnic, eremit desavarsit, staret plin de iubire, stalpnic si nevoitor, care a intrecut orice limita omeneasca pe toate caile urcusului sau ascetic, iar vietuirea lui a fost o neintrerupta ruga, cugetare, contemplare si calauzire catre Dumnezeu.

Precum in decursul vietii Sf, Serafim i-a indrumat, i-a luminat pe multi , vindecandu-i prin cuvant, fapta si rugaciune. Lui putem sa-i vorbit despre necazurile zilelor noastre. Chiar el ne-a lasat un legamant ce rasuna in inima noastra:” Cand nu voi mai fi printre cei vii, veniti la mormantul meu. Vorbiti cu mine, ca si cand as fi viu, pentru ca eu sunt pururi viu pentru voi.”

Cei care care l-au petrecut pe ultimul drum si noi cei de astazi, care-l cinstim cu evlavie, ii spunem: Precuvioase Parinte Serafim roaga-te lui Dumnezeu pentru noi pacatosii !
(Patericul Sarovului)
Liliana

5 comentarii:

  1. La multi ani binecuvintati!! Multumesc pentru vizita si pentru comentariu. Invat si eu cot la cot cu fetele mele, asa ca ce imi place, postez ca si altii sa citeasca. Te astept sa imi spui parerea ta daca ai ceva de impartasit cu noi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Liliana am citit si eu patericul Sarovului insa eu nu-l am.Iar cealalta carte nici pe aceea nu o am.Dar pot sa-ti spun ca tere imi place Sf. Serafim.
    Iti doresc tie si familiei tale un An Nou cu muuuuuulte binecuvantari ceresti!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc, Cristina, asemeni iti doresc si eu tie.
    Multumesc pentru invitatie:) o sa ma bag si eu....deocamdata invat:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Corina, an cu binecuvantari si tie si familiei tale dragi!

    RăspundețiȘtergere
  5. La multi ani cu pace si bucurie, draga Liliana!
    Cartile le-ai cumparat de la Curte?

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare