In perioada aceasta a verii se pot aduna o multime de plante medicinale. Doar un mic efort sa facem, de a iesi din orasele aglomerate, la cele mai apropiate campii nepoluate sau dealuri si gradina Domnului ne rasfata cu daruri. Pe langa faptul ca sunt folositoare pentru sanatate, plantele ne ajuta sa ne bucuram de lucrurile simple, sa redobandim simplitatea gustului natural. Cat de bucuros si multumitor poti fi atunci cand savurezi un ceai racoros in arsita verii sau un ceai cald in crivatul iernii!
M-am gandit sa incep sa scriu despre aceste cateva plantute pe care le putem avea in casa la iarna sau in orice moment al anului si mai ales in zilele grele care se anunta...
Azi, va voi spune cateva cuvinte despre CIMBRISORUL DE CAMP
Aceasta plantuta noi o culegem de obicei de pe dealurile Casienilor, in lunile iunie si iulie, destul de mult timp, avand in vedere ca unele plante pot fi culese doar una sau doua saptamani. Am folosit acest ceai mai ales atunci cand am avut probleme respiratorii. Intotdeauna bronsitele copiilor se lasau cu o tuse care se vindeca cel mai greu. Ceaiul acesta de cimbrisor va pot spune ca face minuni!
Am folosit acest ceai si in combinatie cu alte ceaiuri, de exemplu, cu menta si busuioc, alte doua plante aromatice minunate.
Daca nu aveti timp sa-l culegeti, il puteti cumpara din piata, dar sa aveti incredere in persoana de la care cumparati, sa nu fie cules de pe marginea soselelor.
Liliana
super buna ideea ta. mai ales ca multa lume nu cunoaste plantele si nici la ce sunt ele folosite. ]
RăspundețiȘtergeresi noi ne culegem in fiecare vara plnate, nu exagerat de multe ci atat cat credem noi ca ne tine un an. apoi vara urmatoare facem provizii noi.
Cimbrisorul este minunat!Cu miere si lamiie...hmm!! Mie nu-mi lipseste din casa! Il folosesc in combinatie cu soc si patlagina cand racim, si nu numai!!
RăspundețiȘtergerecei care nu ne pricepem la plante ne multumim cu o cola rece!
RăspundețiȘtergereBună idee.
RăspundețiȘtergereVine vremea plantelor...
Eu culeg in fiecare an cimbrişor, mentă şi afine.
Maramureşenilor le recomand Valea Vaserului, de unde îmi adun şi eu plante pentru ceaiuri, au o aromă deosebită, nu se compară cu cele comercializate pe piaţă.
In fiecare planta putem gasi cel putin cate o substanta necesara organismului!
RăspundețiȘtergere