duminică, 20 decembrie 2009

Arborele lui Iesei


Textul evanghelic se citeşte în Duminica premergătoare Crăciunului şi prezintă faptul că Iisus Hristos este Mântuitorul, Dumnezeu şi Om, adică în persoana Sa se regăsesc pe deplin cele două naturi: divină şi umană.
Că Hristos este Fiul lui Dumnezeu o demonstrează relatarea că Fecioara Maria zămisleşte Pruncul în chip supranatural, “de la Duhul Sfânt”, fără a cunoaşte bărbat, lucru certificat şi de către îngeri lui Iosif, logodnicul Mariei, prin primul colind despre Naşterea Domnului
Umanitatea Domnului este demonstrată prin actul întrupării şi Naşterii din Fecioară, ceea ce înseamnă că Pruncul are pe deplin fire umană, din care lipseşte însă stricăciunea păcatului.
Astfel, Hristos-Dumnezeu se face şi om, pentru a mântui umanitatea întreagă de robia păcatului, misiune subliniată şi prin numele Domnului: Iisus Hristos = Mântuitor uns de Dumnezeu.
Textul ne prezintă si genealogia Mântuitorului, pentru a sublinia faptul că El este Mesia, cel prevestit de către profeţii Vechiului Testament, care provine din mijlocul poporului ales al drepţilor Vechiului Testament.

Alte informatii aflati si aici

Va doresc o duminica linistita!
Liliana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare