sâmbătă, 25 octombrie 2014

Toamna la Sfântul Dimitrie


***
Când ajungem la Sfântul Dumitru totul miroase a toamnă, a rumegus şi a poame brumate, a poveşti adevărate şi a rai apropiat.

Acum coboară tot mai tare lumina şi lumea cea bună se îndreaptă de-acum, înfrigurată şi nădăjduitoare, spre Jarul sfânt din ieslea Betleemului...


***
"Lumea care ne înconjoară trăieşte astăzi mai dinamic decât înainte. Dar cu cât mai multă este forfota în lume, cu atât mai grea devine păstrarea unui cuget creştinesc. De pretutindeni năvălesc asupra noastră tot felul de idei care tulbură viaţa noastră. În viforniţele vremii noastre este de folos totdeauna să fii treaz. Este primul lucru pe care vi-l cer: ascultaţi cuvântul Evangheliei, fiţi treji şi încetaţi de a mai fi copii.
Nu lăsaţi lucrurile acestei lumi să vă risipească. Concentraţi-vă toată luarea-aminte, daţi-vă toată silinţa unei vieţi care să corespundă duhului poruncilor Evangheliei."
Arhim. Sofronie Zaharov


Bucurie!

6 comentarii:

  1. Icoana este foarte frumoasă, iar cuvintele Părintelui Sofronie sunt pline de nădejde!
    Bucurie sfântă!

    RăspundețiȘtergere
  2. frumoase cuvinte de incurajare!Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumos spus, ca "totul miroase a toamnă, a rumegus şi a poame brumate, a poveşti adevărate şi a rai apropiat"... numai ca in Bucuresti a nins neasteptat...De mare folos cuvintele parintelui, pacat ca nu.i asa usor sa te concentrezi.Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare