vineri, 17 ianuarie 2014

Pizza de post fara aluat

 Va recomand aceasta pizza fara aluat sau cu un altfel de aluat, o reteta excelenta atat in post cat si in zilele fara post. Ma gandeam de mult cum as putea sa inlocuiesc aluatul de pizza care imi lua pentru pregatire minim 30 de min. plus umplutura si coptul ajungeam la 60-90 de min. de invartit in jurul unei tavi. Cand este sfarsit de saptamana se poate dar cand e zi cu alergatura, copiii vin pe rand acasa si mai este si zi de post, reteta asta ma scapat din multe belele :)
 In mare stiam ca se poate inlocui aluatul cu felii de paine sau cu un unul cumparat dar tot nu eram multumita, si uite asa tot exersand am descoperit de cateva saptamani crackersii, am incercat cam toate tipurile, integrali, cu hrisca, susan, ovaz, sunt buni toti dar noi ne-am axat pe cei integrali si cei cu susan. In general ii gasiti la mai toate magazinele mari, gen Lidl, Mega...


Cum am procedat: am asezat crackersii, ar fi bine sa fie o tava cu colturi, eu folosesc tava de la aragaz, ca crackersii sa-i asezati unul langa altul fara sa fiti nevoiti sa-i rupeti.
Am pregatit apoi sosul de rosii atat pentru ungerea crackersilor cat si pentru servit. Cat timp s-a fiert sosul am maruntit ingredientele:
 
-ciupercile, de data asta din cutie
-masline kalamata, max. 15buc.
-un ardei rosu
-o ceapa rosie
-2 rosii sau 5-6 rosii deshidratate
-300g branza tofu, pentru varianta de post,
 altfel cascaval
-optional, porumb
  

 Cum am facut sosul?

Am pus intr-o cratita nu foarte mare, suc de rosii, super bio din gradina proprie :) si am adaugat pe rand, cateva capere, usturoi, oregano, cimbru, piper, sare, 1/2lg de zahar si un varf de lg de bicarbonat. Se lasa la fiert pana scade putin, intre timp am taiat toate ingredintele. O parte din acest suc se pune cu lingura peste crackersii intinsi in tava, iar cealalta parte se serveste cand este gata pizza.

Cam asta e toata filosofia, o placere sa pregatesti, o bucurie sa manaci!
 
 
 "Daca postul ar carmui viata noastra,
atunci viata n-ar mai fi atat de plina de plans si de tristete"
Sf. Vasile cel Mare

2 comentarii:

  1. Liliana, arata super! Eu obisnuiesc sa fac cu paine, noua ne place :)
    O seara faina si un uichend linistit!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare