vineri, 8 noiembrie 2013

Cuvânt de folos...

 
 
 
 
***
"Sora, daca cei alaturi de care traiesti te inteleg sau te sprijina foarte putin ori poate chiar deloc, aminteste-ti ca ai o ceata intreaga de sfinti si ingeri care iti sunt pururea prieteni. Si inca ce prieteni! Eu au savarsit cu vitejie alergarea acestei vieti vremelnice, aratand prin insasi pilda lor ca omul care duce pe pamant o viata crestineasca ajunge sa devina fiu al lui Dumnezeu. Exemplul lor sa-ti fie sper intarire si sa alungi pentru totdeauna scuza obisnuita, desarta, cu care iti indreptatisti lenevia cand zici: "Dar ei au fost sfinti, iar noi suntem pacatosi si slabi!""Nu, n-au fost sfinti, au devenit sfinti prin credinta , prin dragoste si lupta lor ascetica! Straduieste-te, asadar, sora, sa devii si tu o luptatoare sfanta! Este un lucru ce-ti sta in putinta, tie si tuturor.
"Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, mantuieste-ma, ajuta-ma!
Sfinte Ingere pazitor, binecuvinteaza-ma, ajuta-ma!
Sfinte...(si zici sfantul al carui nume il porti) si
toti sfintii, binecuvantati-ma, ajutati-ma si luminati-ma cu invataturile voastre!"
 
Pilda sfintilor se intareste in noi prin citirea vietilor si a scrierilor lor si prin impreuna-vorbirea cu ei in rugaciune.
Facand asa, niciodata nu te vei simti singura si te vei imbogati curand in stiinta de a vietui dupa invatatura lui Hristos."
 
Sfanta Elisebeta Feodorovna a Rusiei, un crin in vaile muceniciei, pag. 343
***
 
 

4 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare