luni, 28 octombrie 2013

Cum să trăiești ca tânăr ortodox azi?


Congresul Nepsis 2013: Belgia, 1-3 noiembrie 2013


Actualităţi şi evenimenteCongresul Nepsis 2013 se va desfasura în perioada 1-3 noiembrie în Belgia, cu participarea tuturor ierarhilor Mitropoliei si a invitatilor Klaus Keneth si diac. Sorin Mihalache.
Congresul Nepsis 2013

Congresul Nepsis (Federația Fraternităților Nepsis) din acest an 2013 se va desfășura în Belgia și va fi organizat și găzduit de filiala Nepsis Belgia. Sunt așteptati peste 150 de tineri din întreaga mitropolie. Iată câteva informații suplimentare legate de congres, informații pe care sperăm că le veți putea face cunoscute celor din jurul vostru:
Perioada: 1-3 noiembrie 2013
Tema Congresului: Cum să trăiești ca tânăr ortodox azi?
Loc de desfășurare: Centrul La Foresta, Leuven: http://www.laforesta.be/
Invitați : Toți ierarhii din cadrul Mitropoliei noastre (Înaltpreasfințitul mitropolit Iosif, Preasfințitul Siluan, Preasfințitul Timotei, Preasfintițul Ignatie, Preasfințitul Marc) au confirmat prezența.
Acestora li se adaugă: Dl Klaus Keneth și Păr. Diac. Sorin Mihalache de la Facultatea de Teologie Ortodoxă "Dumitru Stăniloae" din Iași.
Cost de participare: 95 Euro (mesele și cazarea incluse)
Ziua de vineri 1 noiembrie este o zi de vizită (Brugges și Bruxelles) și toți cei care doresc să participe la aceasta sunt așteptați de joi seara. Joi seara cazarea va fi la familii.
Congresul începe vineri seara și va fi deschis de Înaltpreasfințitul Iosif. În ziua de sâmbătă vor fi 2 conferințe dimineața și ateliere pe diferite teme după amiaza susținute de ierarhii prezenți și invitații noștri. O drumeție, program pentru discuții și întâlniri sunt de asemenea prevîzute sâmbătă.
Toți tinerii care doresc să vină la congres TREBUIE să se înscrie folosind formularul disponibil la adresa http://nepsis.be/congres-2013/inscriere/
Toți cei dintre voi care aveți alte întrebări vă rugăm să ni le adresați la adresa de email: congresnepsis2013@gmail.com
Ne dorim prin intermediul acestei întâlniri să aflăm răspunsuri, să ne bucuram, să ne împrietenim cu alții dar mai ales să descoperim pe Hristos în celalalt și în toate câte se vor întâmpla acolo.
Veți găsi în acest mesaj afișul congresului cu speranța că îl veți putea afișa în cadrul parohiei dumneavoastră sau face public acolo unde vă aflați.
Vă așteptăm cu drag,

Gabriela Pipirig în numele echipei de organizare
Dl Klaus Keneth s-a convertit la Ortodoxie după o întâlnire cu Părintele Sofronie de la Essex și este autorul mai multor cărți printre care "2 milioane de km în căutarea Adevărului". Deși are un discurs direct care poate uimi și chiar provoca pe mulți dintre noi, sperăm că din experiența sa și cu ajutorul ierarhilor prezenți să putem încă o dată să înțelegem de ce suntem ortodocși.
Păr. Diacon Sorin Mihalache de la Facultatea de Teologie Ortodoxă "Dumitru Stăniloae", Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași, are o mare experiență în lucrul cu tinerii, coordonează câteva proiecte de educare și dezvoltare a adulților, este interesat de dialogul între știință și religie și răspunde tinerilor la provocările societății noastre.

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare