luni, 22 iulie 2013

Lunea casatoriei




Daca doriti sa participati cu o postare la Lunea Casatoriei (idei, sfaturi, traduceri, fragmente de lectura, recomandari de carti) puteti folosi bannerul de mai sus, si apoi lasati aici linkul catre articol.

***
"Da-mi Doamne. sa traiesc in buna intelegere cu membrii familiei mele! Da-i Doamne, sotiei mele, Elisabeta, sa ma asculte pe mine, sotul ei, intrucat de ascultarea ei depinde pacea noastra. Da-mi sa ma bucur de dragostea sotiei si cumnatei mele. Ajuta-le lor sa faca treburile casei, iar sa nu sada fara rost."

***
"Daruieste-mi Doamne, dragoste pentru cei de aproape ai mei, care traiesc impreuna cu mine. Da-mi sa rabd neputintele lor, caderile si rautatile lor. Da-mi sa ma imbogatesc in dragoste, smerenie, nerautate si rabdare, in infranare, curatie si ascultare, in sarguinta la lucru.
Toate sunt vis si desartaciune, in afara de dragoste."

***

"Cum poate fi exprimata dragostea noastra, daca nu prin iertarea supararilor pe care ni le-au pricinuit apropiatii nostri si prin rugaciunea sincera pentru ei? Toti gresim! Si inca mult. Iata, astazi m-am rugat sincer Celui ce vede inimile noastre pentru casnicii mei- care m-au suparat cu neascultarea si injuraturile lor - si bunul Dumnezeu mi-a daruit pace. O, de-ar avea parte si ei de ea!
Cand sunt cuprins de duhul maniei, al dusmaniei si al razbunarii, nu e nici urma de pace in oasele mele. Doamne, intareste in mine pacea si dragostea fata de cei ce ma supara! Alminteri, cum voi dovedi credinta, ascultarea si dragostea mea fata de Tine?
Trebuie sa ma inarmez impotriva mea si a patimilor mele, iar nu impotriva oamenilor"

Sfantul Ioan de Kronstadt, Calea pocaintei launtrice - Jurnal duhovnicesc needitat",
Ed. Evanghelismos




8 comentarii:

  1. Liliana citesc acum si eu o carte a parintelui Ioana se numeste Sf. Liturghie cerul de pe pamant. E super faina!Am aflat lucruri noi despre parintele. Poate ma mobilizez si eu cumva cu astfel de postari la lunea casatoriei.
    O seara faina sa aveti!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc la fel, draga Corina!
      Sfantul Ioan de K. este printre preferatii mei, astept impresiile tale si citate ales.
      Imbratisari calde!

      Ștergere
  2. Adevărat!
    De mare folos! Mulţumim mult !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Andreea, ma bucur ca te-ai folosi, si mie mi-au fost de mare folos sfaturile si experienta de viata a Sfantului.
      Imbratisari!

      Ștergere
  3. Chiar de mare folos, multumesc! Pt mine a picat cum nu se putea mai bine, nu am inceput prea grozav ziua... Cum nu ma indoiesc de faptul ca exista un scop in toate, astept sa vina momentul in care imi voi da seama de el!

    Doamne, ajuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Crengu, ma bucur ca te-ai folosit! Tocmai de aceea mi-a placut sa aleg aceste citate, pentru ca Sf. Ioan de K. reuseste sa dea acele "detalii tehnice" care sa ne indrume dar si sa trezeasca in noi dorinta pocainta si ridicare
      Imbratisari!

      Doamne ajuta!

      Ștergere
  4. Foarte, foarte frumos si folositor! Nici nu stiam ca s-a tradus cartea in romaneste; auzisem despre ea prin conferintele parintelui Savatie.
    Multumesc, Liliana!
    Iti doresc o vara rodnica si frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca te-ai folosit, draga Cristina! Si eu am aflat de curand de Jurnalul Parintelui Ioan, se gaseste de cumparat la un pret f. bun.

      O vara rodnica si frumos si pentru voi!
      Imbratisari!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare