marți, 23 aprilie 2013

10 lucruri importante care trebuie făcute până la sfârşitul Postului Mare


Ne-a rămas doar o săptămână din Postul Mare şi apoi cea a Patimilor - acea săptămână, pentru care ne-am pregătit atât de mult şi în care se va face pomenirea ultimelor zile ale lui Hristos pe pământ, calea Sa către Răstignire și Învierea Lui.

Perioada Postului a trecut ca foarte repede şi înainte de terminarea ei ar fi cazul să ne oprim din agitația necontenită a vieţii pe care o ducem pentru a îndeplini cel puțin o parte din ceea ce ne-am propus să facem şi în acest post. În aceste ultime zile ale Postului Mare ar trebui să ne mai mobilizăm. Lista de lucruri pe care ar trebui să le finisăm poate fi aproximativ următoarea:

1. Să ne rugăm Domnului să ne vedem şi conştientizăm propriile păcate şi să ne pregătim pentru o mărturisire detaliată, cerându-I duhovnicului să poată găsi timp pentru ea.

2. Să mergem la Liturghia Darurilor înainte Sfinţite care se săvârşeşte miercurea și vinerea şi să ne împărtăşim la ea.

3. Să începem a ne citi pravila de rugăciune în întregime, sau cel puțin un pic să o mărim pe cea care obişnuim să o facem. Sau să încercăm să ne rugăm cu mai multă atenție decât de obicei.

4. Să citim cel puțin una din Evanghelii. În perioada Postului Mare este binevenit să se citească toate cele patru Evanghelii, dar dacă nu s-a reuşit, atunci cel puțin pentru una trebuie să găsim timp pentru a o reciti.

5. Să finisăm toate problemele urgente pe care tot le-am amânat pentru a ne elibera Joia și Vinerea Mare din timpul Săptămânii Patimilor.

6. Să ne vizităm rudele și să acordăm mai multă atenție celor de acasă – macar şi pentru ca fără grabă și cu dragoste să le vorbim și să-i ascultăm.

7. Să ne îndeplenim cel puţin una din promisiunile pe care le facem - pentru cineva să puna în sfârşit tabloul pe perete, sau să facă ordinea în dulapuri sau altceva pe care ne-o tot promitem de săptămâni și o tot amânăm.

8. Să ne limităm comunicarea de pe internet prin propria voință, sau prin programe speciale, care vor monitoriza timpul petrecut pe un anumit site – minimizându-l cel puțin pentru aceste două săptămâni rămase.

9. Să ne cerem iertare și să se împăcăm cu cei pe care i-am supărat sau nedreptăţit.

10. Să participăm la o acţiune de caritate – fie şi printr-o sumă de bani sau timp - cel mai important este de a face primul pas spre cei care au nevoie de ajutorul nostru. 
 

6 comentarii:

 1. Tare frumos, sa ne ajute Domnul sa ii fim bineplacuti in Saptamana Patimilor, sa ne dea ajutor sa ducem la indeplinire macar o cerinta cu inima curata! Imbratisari!

  RăspundețiȘtergere
 2. Doamne ajuta sa fie asa cum v-ati propus!

  RăspundețiȘtergere
 3. Cu drag te-mbrăţişez, Liliana dragă şi mi-ar place ca toţi cei ce-L iubesc pe Hristos să se întâlnească săptămâna aceasta în rugăciune şi cugetare adâncă...

  RăspundețiȘtergere
 4. Va imbratisez cu mare drag!
  Iertare ca am raspuns asa de tarziu.

  Hristos a inviat!

  RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare