luni, 30 ianuarie 2012

Un verset pe saptamana

1. Doamne, cercetatu-m-ai şi m-ai cunoscut.
2. Tu ai cunoscut şederea mea şi scularea mea; Tu ai priceput gândurile mele de departe.
3. Cărarea mea şi firul vieţii mele Tu le-ai cercetat şi toate căile mele mai dinainte le-ai văzut.(Ps. 138. 1-3)





Dragă Mioara,

Prima şi cea mai puternică rugăciune este Psaltirea. E bine să ceri binecuvântare de la părintele duhovnic şi să citeşti în fiecare zi câte o catismă sau un psalm, punând semn acolo unde rămâi, pentru ziua următoare. Să nu uiţi însă, atunci când citeşti psalmii, că vrăjmaşii sunt, de cele mai multe ori, înlăuntrul nostru, sunt în gândurile noastre. Dacă ne vom birui gândurile rele sau măcar le vom opri la timp, mulţi vrăjmaşi exteriori vor dispărea sau se vor preface în prieteni.

Apoi, să citeşti în fiecare zi un capitol sau măcar câteva versete din Sfintele Evanghelii. Acela e cuvântul lui Dumnezeu şi, citit cu regularitate şi atenţie, se “întrupează în noi” şi vrăjmaşii se risipesc ca fumul…

Şi al treilea pas, la fel de important ca primii doi, este binecuvântarea “celor ce ne urăsc”, “celor ce ne blestemă” aşa cum ne învaţă Însuşi Mântuitorul.

Există, de asemenea, rugăciuni pentru vrăjmaşi făcute de Sfinţii care au învăţat să iubească şi care ne ajută pe noi, neputincioşii, ori de câte ori le citim cu credinţă. Şi ca toate acestea să lucreze, învaţă să ierţi, aşa cum ne cere şi ne învaţă Bunul Dumnezeu.

Cu dragoste,

M. Siluana



sursa

3 comentarii:

  1. Liliana patrunzator acest Psalm. Mie mi-l place foarte mult! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Psalmul 138 este unul tare drag sufletului meu. Ai ales şi un cuvânt frumos drept însoţire...mulţumesc, dragă Liliana!

    RăspundețiȘtergere
  3. Si mie imi place indeosebi Psalmul acesta, ti se lipeste pur si simplu sufletul de cuvintele Psalmistului.

    Bratisari si zile cu pace, dragele mele!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare