sâmbătă, 26 noiembrie 2011

La icoana Sfantului Stelian

Încã de tânãr, Sf. Stelian se detaseazã de iluziile acestei lumi, împarte bunurile sale sãracilor si îmbrãtiseazã viata monahalã. Ca monah duce o viatã retrasã, trãind într-o pesterã. Acolo devine curând un mijlocitor la Dumnezeu pentru usurarea bolnavilor, în special pentru tãmãduirea copiilor bolnavi si a femeilor care nu pot naste. Datoritã acestui fapt sfântul rãmâne un mijlocitor si în zilele noastre.


Iata, Eu si pruncii pe care Mi i-a dat Dumnezeu.
(Evrei2, 13)
Iata, fiii sunt mostenirea Domnului, rasplata rodului pantecelui.
(Ps. 126, 3)



Rugaciune la icoana Sfantului Stelian

Cuvioase Parinte Stelian, sprijinitorul si calauzitorul in rugaciunile noastre, patimile trupesti biruind si impreuna cu ingerii locuind, privesti neincetat marirea cea gatita sfintilor, de lumina cereasca umplandu-te. Acum, in marirea cereasca vietuind si inaintea Imparatului Hristos stand, nu iuta pe credinciosii care au indrazneala, inalta rugaciuni si cer sprijinul tau. Cel ce de la sanul maicii tale ai fost sfintit, si vas ales al Duhului Sfant te-ai aratat, luand sub ocrotirea ta pe mame si pe copii, ferindu-i de intristare si de boala, arata-te grabnic vindecator al suferintelor si al bolilor sufletesti si trupesti ale celor ce te lauda pe tine.
Cel ce din pustiul Paflagoniei ai facut loc de preamarire a Sfintei Treimi, fa si din pustiul inimilor noastre tarina bine-placuta a harului dumnezeiesc, in care sa infloreasca crinii cei mantuitori ai credintei si sa se inmulteasca roadele sfintitoare ale faptelor bune; ocroteste cu rugaciunile tale familiile si pe copiii nostri, cerand de la Milostivul Dumnezeu iertare de pacate, sanatate si mantuire, ca prin tine si impreuna cu tine sa laudam numele cel sfant al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.



Sfinte Steliane, roaga-te lui Hristos Dumnezeu pentru pruncii nostri!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare