miercuri, 2 februarie 2011

Ganduri la inceput de februarie...

"Asadar, slava omului incepe cu adevarat de la groapa sa. Moartea este ziua de nastere a vesniciei tale. Moartea prin ea insasi este o pedeapsa de care nu va scapa nimeni, dar dincolo este fericirea de care, deasemnea, nimeni nu stie cat este de mare..." Arhim. Arsenie Papacioc, duhovnicul Parintelui Bartolomeu




Din ultimile sale lupte

In anul 2009 impreuna cu ceilalti membrii ai Sinodul Mitropolitan al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, printr-o hotarare sinodala locala se pronunta impotriva actelor biometrice.

În ultima Pastorală de Crăciun din 2010, transmisă în timp ce era pe patul de spital, mitropolitul Clujului, arăta că, din păcate, există destui creştini care sărbătoresc "un Crăciun fără Iisus, o Bobotează fără aghiasmă, un Sfânt Ion fără Ioan şi, mai ales, un An Nou într-un revelion perpetuu, fără sfârşit, condimentat cu narcotice vaporoase, straie impudice şi aburi etilici".

Supranumit "Leul Ardealului", pentru intransigenţa şi conservatorismul privind apărarea valorilor ordodoxe, Bartolomeu a fost singurul din întreg Sfântul Sinod care a cerut, în 2008, caterisirea mitropolitului Nicolae Corneanu, acuzaţi de abatere "doctrinară şi disciplinară de la canoanele ortodoxe", pentru că ar fi slujit alături de greco-catolici.

Bartolomeu a fost unul dintre cei care s-au opus intrării preoţilor în politică, agreată de Sfântul Sinod al BOR, nefiind de acord ca aceştia să activeze în partide, în Parlament sau în consiliile locale sau judeţene. Mitropolitul a emis chiar o scrisoare pastorală în care a comunicat preoţilor un regulament intern care făcea, practic, imposibil accesul acestora în structurile politice.

Într-o mărturisire făcută în cadrul unei întâlniri cu presa clujeană, în 28 ianuarie 2008, legată de sintagma "Leul Ardealului", folosită prima dată de către maica stareţă de la Mănăstirea Râmeţ, înaltul ierarh ortodox a spus că leul, deşi este regele animalelor, "are parte de cea mai nenorocită moarte".

"Leul, neavând duşmani naturali, nu-l mănâncă nimeni şi moare numai de bătrâneţe. Şi cum moare? Îi cad dinţii şi nu se mai poate hrăni, nu mai poate vâna, dar nici să mănânce din ce vânează altul. Şi moare ca un bicisnic, mâncat de furnici şi de muşte. Sper că nu îmi doriţi aşa ceva", spunea IPS Bartolomeu, adresându-se jurnaliştilor.

sursa aici


Bunul Dumnezeu sa-l odihneasca cu Sfintii Sai!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare